مدیریت سود، استراتژی کسب وکار و ریسک ورشکستگی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه تحلیل بازار سرمایه، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JCMA-1-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی فیل سرائی

استادیار گروه حسابداری،موسسه آموزش عالی حکیم طوس،مشهد،ایران

محمدرضا شورورزی

دانشیار گروه حسابداری،دانشگاه آزاد اسلامی ،نیشابور،ایران

مهدی زنگنه

دانش آموخته کارشناسی ارشد حسابداری،موسسه آموزش عالی حکیم طوس، مشهد، ایران

چکیده

حاکم شدن وضعیت رقابتی بر بازارهای مالی بسیاری از شرکت ها را با احتمال ریسک ورشکستگی مواجه کرده و از گردونه رقابت خارج می شوند. این امر می تواند موجب نگرانی صاحبان سرمایه شود. از ریسک ورشکستگی به عنوان یک حقیقت مهم در چرخه عمر واحدهای تجاری مدرن یاد می شود که می تواند منجر به تحمل هزینه های اقتصادی و اجتماعی سنگین به سهامداران، اعتباردهندگان، مدیران، کارکنان و در مجموع به کل اقتصاد خواهد شد. مسئله اصلی در اینجا شناسایی عواملی است که می توان از طریق آنها احتمال ریسک ورشکستگی شرکت در آینده نزدیک را پیش بینی کرد. این پژوهش با طرح این سوال و مسئله صورت خواهد پذیرفت که آیا مدیریت سود تعهدی و نوع استراتژی تجاری شرکت می تواند به سهامداران و مدیران در پیش بینی ریسک ورشکستگی شرکت کمک کند؟ هدف اصلی این پژوهش، بررسی تاثیر استراتژی تجاری بر مدیریت سود و ریسک ورشکستگی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر پس از اعمال برخی از محدودیت های موجود در این تحقیق، متشکل از ۱۴۰ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۸ می باشد. برای آزمون فرضیه های پژوهش از مدل رگرسیون خطی چندگانه استفاده گردیده است. نتایج حاصل از پژوهش حاکی از این است که مدیریت سود بر ریسک ورشکستگی تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین نتایج پژوهش نشان داد که استراتژی رهبری هزینه بر ریسک ورشکستگی اثر منفی و معناداری دارد. علاوه بر این، نتایج پژوهش نشان داد که استراتژی تمایز محصولبر ریسک ورشکستگی اثر منفی و معناداری دارد.

کلیدواژه ها

استراتژی کسب و کار, استراتژی رهبری هزینه, استراتژی تمایز محصول, مدیریت سود, ریسک ورشکستگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.