اخلاق جنگ در کلام و سیره ی رسول اکرم (ص) و امیرالمومنین (ع)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی صلح پژوهی
- کد COI اختصاصی: IPCR03_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 564
نویسندگان
کارشناس ارشد حقوق بین الملل، مرکز بین المللی توسعه صلح فرهنگ و عقلانیت، قم، ایران
چکیده
موضوع اخلاق در جنگ که از مصادیق اخلاق کاربردی می باشد، همواره مورد توجه دانشمندان اخلاق و حقوق بودهاست. با بررسی جنگ های دو سده اخیر روشن می گردد که فقدان الگوی اخلاقی صحیح و رعایت آن، موجب افزایشکشتار، تلفات و جنایات جنگی گردیده است فلذا تبیین این امر در عصر حاضر ضرورتی دو چندان یافته است.در این تحقیق به دنبال دستیابی به مفهوم و مصادیق اخلاق جنگ در اسلام می باشیم. در اندیشه اسلامی، جنگ مقید بهقید فی سبیل الله بوده و از ضوابط اخلاقی و حقوقی خاصی نیز برخوردار می باشد. سر تفاوت جهاد اسلامی با جنگ هایمرسوم نیز در همین قید نهفته شده است. سیره نظامی رسول اکرم (ص) و امیرالمومنین علی (ع) به عنوان دو رهبر بزرگ اسلام،الگوی مطلوبی به منظور دستیابی به قواعد اخلاقی جنگ و حقوق بشردوستانه می باشد. مقاله پیشرو به شیوه ی کتابخانه ایبا هدف الگوگیری از اخلاق جنگی نبی مکرم (ص) و امیرالمومنین (ع) به بررسی نقل و سیره جنگی ایشان پرداخته و به تبییناخلاق جنگ در شروع، حین و پایان نبرد می پردازد و ضمن روشن نمودن حقوق غیرنظامیان و حتی نظامیان دشمن، بهتبیین الگوی رفتار با محیط زیست پیرامون نبرد نیز می پردازد.کلیدواژه ها
پیامبراکرم (ص)، امام علی (ع)، اخلاق، جنگ، حقوق بشردوستانهمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.