لزوم گذار از ثبات هژمونیک دولت محور به ثبات هزمونیک نهاد محور با رویکرد نهادگرایی نئو لیبرالیسم
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی صلح پژوهی
- کد COI اختصاصی: IPCR03_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 223
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی . دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
چکیده
مهمترین مشخصه دهه دوم قرن بیست و یکم کاهش تدریجی قدرت نسبی ایالات متحده است. ازدیدگاه اغلبناظران آگاه، ازآنجایی که عمده رقبای ایالات متحده در امور نظامی و اقتصادی در آسیا قراردارند این جابجایی شگفتآور مترادف با بازگشت تاریخی مراکز قدرت از غرب به شرق و خاتمه چیرگی تمدن غربی بر سیاست و فرهنگجهانی بوده و وجه تمایز آن با سایر دوره های انتقال قدرت در اروپا و بعدها انتقال قدرت از اروپا به ایالات متحده درسده بیستم را یادآوری می کند.باوجود اینکه بسیاری از دانشمندان پیرامون قطعیت انتقال قدرت از غرب به شرق توافق دارند اما همچنان اختلافنظرهای بسیاری بر سرمعنای این انتقال و ابعاد تاثیرگذاری آن بر صلح و امنیت جهانی که در دهه های گذ شته تداومداشته، باقی است .آیا همراه با کاهش قدرت تدریجی ایالات متحده که مستلزم کاستن از تعهدات امنیتی آن در مناطق جهانی ا ست،کشمکش های بین المللی فروکش خواهد کرد و یا باید در انتظار تشدید آن دسته از اختلافات بین المللی باشیم کهتاکنون به دلیل نقش آفرینی ایالات متحده در مدیریت بحران های منطقه ای مسکوت مانده بودند؟دراین مقاله سعی شده تا لزوم گذار از ثبات هژمونیک دولت محور که در جهان معاصر و هم اکنون تداعی گر ثباتهژمونیک با تکیه بر هژمونی ایالات متحده آمریکاست. به ثبات هژمونیک نهاد محور با تکیه به نهادهای بین المللیخصوصا سازمان ملل متحد برر سی و تبیین گردد. لازم به تذکر ا ست که برخی از دانشمندان علوم سیا سی و روابطبین الملل معتقد هستند که پیش از ورود به جهان چند قطبی یا مرکب، نظام جهانی، دوران گذاری را به سوی آشفتگیتجربه خواهد کرد و اینکه لازم است کشورهای جهان، درصدد افزایش آمادگی خود برای رویارویی با انواع تهدیداتجدید ناشی از این وضعیت برآیند.به نظر می رستتد منطقه گرایی وتقویت نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل متحد یکی از بهترین راهبردها دراین رابطه خواهد بود.کلیدواژه ها
ثبات هژمونیک، نهاد گرایی، نئولیبرالیسم، منطقه گراییمقالات مرتبط جدید
- The Constructive Role of the Basij Organization as a Global Model in Preventing Terrorism
- تبیین نقش استعمار و استکبار جهانی در جنگ های معاصر در کشورهای اسلامی و راهکارهای مقابله با آن
- نفس و جامعه: تاثیرات اجتماعی در اندیشه مذاهب اسلامی
- همدردی وهمدلی اسلامی وپرهیزازتنش بین برادران ایمانی
- اصالت احتیاط در حرمت نفس انسانی به مثابه یک قاعده فقهی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.