مروری بر نقش سلول های بنیادی در مهندسی بافت کبد

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی مواد و علوم میان رشته ای
  • کد COI اختصاصی: MEISC01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدی گوهری

مروری بر نقش سلول های بنیادی در مهندسی بافت کبد

پریسا طهماسبی

استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران

چکیده

کبد به عنوان تنها عضو دائمی بدن انسان که قادر به بازسازی بافت های از دست رفته خود است، نقشی کلیدیدر بررسی روند بازسازی اندامها و بافتهای از دست رفته یا جدید دارد. متاسفانه پیوند کبد مانند سایر اعضایپیوندی بدن انسان با محدودیتهایی مانند کمبود اهداکنندگان مناسب و رد ایمنی بافت اهداشده مواجه است،بنابراین استفاده از سلولهای بنیادی باتوجه به پتانسیل آنها به عنوان سلول هایی که قادر به ساخت سلول هاییجدید مانند خود و تمایز به سلولهای دیگر هستند، در چند دهه اخیر توسط محققان علم مهندسی بافت موردبررسی و پژوهش قرار گرفته است. معمولا بعد از آسیب بافت کبد بازسازی بافتهای آسیب دیده با تقسیم سریعانواع سلولهای بالغ و بنیادی انجام می گیرد، سوال ایجاد شده این است که آیا سلولهای بنیادی قادر به بازسازیکامل یا جزئی بافت کبد هستند یا خیر، لذا دراین مقاله به بررسی تحقیقات انجام شده در حوزه استفادهازسلول های بنیادی در مهندسی بافت کبد پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

مهندسی بافت، کبد، سلول های بنیادی، هپاتوسیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.