بررسی اثرات ضریب شکل بر رفتار خرابی دیوار برشی فولادی تحت بارگذاری چرخهای

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
  • کد COI اختصاصی: SEE05_228
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1962
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین سیدی

کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز

کریم عابدی

دانشیار دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز

امین وکیلی

کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه یزد

چکیده

بمنظور مقابله با نیروهای جانبی بویژه زلزله از انواع گوناگون سامانهها استفاده میشود. یکی از جدیدترین سامانههای باربر جانبی که هنوز مراحل مطالعاتی و پژوهشی خود را میگذراند، دیوار برشی فولادی است. این سامانه عبارت است از یک ورق فولادی که بین تیرها و ستونها محصور میباشد. در مقالة حاضر، رفتار خرابی قاب یکدهانة یکطبقه که از سامانة دیواربرشیفولادی درآن بهرهگرفتهشده، ارائهمیشود. بدین منظور، یک مدل تحلیلی عناصر محدود ساختهشده و صحت آن با نمونههای آزمایشگاهی مورد بررسی قرارگرفتهاست. سپس مطالعة پارامتریک برای بررسی اثرات ضریب شکل بعنوان یکی از پارامترهای اساسی پانل برشی بر مشخصههای رفتار لرزهای نظیر مقاومت، سختی، شکلپذیری و رفتار هیسترزیس انجام پذیرفتهاست. برای رسیدن به اهداف مورد نظر از یکی از نرمافزارهای قوی عناصر محدود استفاده شده است. این نرمافزار توانایی مدل کردن کمانش و رفتار پسکمانشی را بخوبی داراست. نحوة اعمال بارگذاری بر روی مدل مورد نظر که به صورت چرخهای (Cyclic)می باشد، از آییننامة ATC- 24 پیروی می کند. این نحوه بارگذاری شامل اعمال تغییرمکان بر شاه تیر بالایی متصلشده به ستونها و ورق می باشد که مقدار آن با توجه به قواعدATC- 24 بدست می آید. در این مطالعة پارامتریک نمونههای مختلفی بکار رفته که هر نمونه بر اساس نتایج بدست آمده از نمونههای قبلی برگزیده شده است. نتایج مطالعة حاضر نشان میدهد که در صورت ثابت نگهداشتن مقدار مصالح مصرفی برای ورق فولادی، با افزایش ضریب شکل، کارآیی دیوار برشی فولادی بویژه توان استهلاک انرژی آن افزایش می بابد.

کلیدواژه ها

تحلیل غیرخطی، عناصر محدود، ضریب شکل، استهلاک انرژی، شکلپذیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.