ارزیابی ویژگیهای پشم گله های آرخامرینوس در ایران

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی مهندسی نساجی ایران
  • کد COI اختصاصی: NTEC06_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1242
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نصرت ا... طاهرپور

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

مجید افشار

کارشناس آزمایشگاه الیاف دامی

چکیده

گله هایی از گوسفندان آرخامرینوس در سالهای اخیر از کشور آذربایجان وارد ایران شده است که ویژگیهای پشم آن بررسی نشده است ، از سوی دیگر چون در ایران هیچ گونه نژاد گوسفند پشم ظریفی پرورش داده نمی شود نتایج حاصل از این بررسی می تواند مورد استفاده صاحبان صنایع نساجی و متخصصین علوم دامی قرار بگیرد .گوسفندان مورد مطالعه در این طرح گله های وارداتی از کشور آذربایجان ( 90راس) و گوسفندان آرخامرینوس موجود در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ( 22 راس) بودند.فاکتورهای آزمایشی طول دسته الیاف پشم، قطر، انحراف معیار قطر و ضریب تغییرات آن ، درصد چربی و راندمان پشم بود. نتایج نشان داد که میانگین طول دسته الیاف پشم 6.94 سانتی متر، قطر 22.97 میکرون، انحراف معیار قطر 4.87 میکرون، ضریب تغییرات قطر 21.17 درصد، چربی 10.36 و راندمان 50.12 درصد می باشد. همچنین نتایج حاکی است که قطر و انحراف معیار آن در پشم نواحی مختلف بدن اختلاف آماری معنی داری دارند و ناحیه پهلو الیاف ظریفتر و بلند تری دارند، ولی بین خصوصیات پشم گوسفندان نر و ماده اختلافی نیست . نتایج اولیه داده های بدست آمده بیانگر آن است که پشم گوسفند نژاد آرخامرینوس با توجه به متوسط قطر پشم ، یکنواختی آن و طول مناسب می تواند در صنایع فاستونی و نیمه فاستونی مورد استفاده قرار بگیرد . نظر به اینکه پشم نواحی مختلف بدن این نژاد خصوصیات متفاوتی دارد پیشنهاد می گردد به منظور بهره برداری مناسب و تولید نخ بهتر، پشم ناحیه پهلو که ظریف تر از نواحی شانه و کپل است تفکیک و جداگانه استفاده شود.

کلیدواژه ها

گوسفند ، پشم ، آرخامرینوس ، نساجی ، دامپروری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.