شبیه سازی پاسخ فیبرهای عصبی در پاسخ به تحریک با جریان های تداخلی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله پژوهش در علوم توانبخشی، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JRRS-10-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 123
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا آقارضایی

Master in Biomedical Engineering, Department of Biomedical Engineering, Faculty of Engineering, University of Isfahan, Isfahan, Iran.

امین مهنام

Assistant Professor of Biomedical Engineering, Department of Biomedical Engineering, Faculty of Engineering, University of Isfahan, Isfahan, Iran

چکیده

چکیده مقدمه: جریان­ تداخلی یکی از محبوب­ترین جریان­های مورد استفاده در الکتروتراپی است. علی­رغم این محبوبیت، مطالعات اندکی به بررسی نحوه­ی متاثر شدن فیبرهای عصبی از این نوع تحریک پرداخته­اند. هدف این مطالعه توسعه مدلی نزدیک به واقع برای شبیه­سازی اثر جریان تداخلی بر فیبرهای عصبی و استفاده از آن جهت بررسی الگوی مکانی و زمانی فعالیت آن­ها در پاسخ به این جریان بوده است. اثر فرکانس مدولاسیون بر فعالیت عصبی حاصل نیز بررسی شده است. مواد و روش­ها: در این  مطالعه مدلی از بافت بدن شامل لایه­های پوست، چربی و ماهیچه در نرم­افزار COMSOL پیاده­سازی شد تا توزیع پتانسیل حاصل از اعمال جریان­ بدست آید. سپس از مدل دقیق MRG برای فیبرهای حسی و حرکتی استفاده شد و پاسخ آن­ها در محل­های مختلفی از مدل برای فرکانس حامل ۴ کیلوهرتز، مدولاسیون ۵۰ تا ۲۵۰ هرتز و دامنه ۱ تا ۹۹ میلی­آمپر بررسی شد. یافته­ها: در پاسخ به تحریک، فیبرهای حسی که از زیر الکترودها گذر می­کنند، مسدود می­شوند ولی فیبرهای حسی و حرکتی در محل­های دیگر از بافت فعال می­شوند. الگوی زمانی فعالیت فیبرها وابسته به دامنه­ی تحریک و فرکانس مدولاسیون یا به صورت یک الگوی متناوب شامل دوره­های آتش - سکوت و یا به صورت آتش پیوسته با فرکانسی برابر با فرکانس مدولاسیون یا دو برابر آن است. هرچند در یک عمق مشخص آستانه­ی تحریک در مکان­های مختلف نسبت به الکترودها متفاوت است، اما فیبرها حتی در خارج از ناحیه­ی محصور بین الکترودها نیز فعال می­شوند. نتیجه­گیری: نتایج این مطالعه توجیه کننده­ی کاهش آزردگی ناشی از اعمال جریان تداخلی در محل الکترودها است و احتمال اثرگذاری جریان بر بافت­های غیر هدف را به هنگام تحریک تداخلی نشان می­دهد. همچنین تایید کننده­ی ادعاهای سنتی مبنی بر نقش فرکانس مدولاسیون در تعیین فرکانس آتش شدن فیبر عصبی است.   کلید واژه­ ها: الکتروتراپی، تحریک الکتریکی وراپوستی، فیبر عصبی، جریان­های تداخلی، شبیه­سازی.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.