آیا الگو های حرکتی پایه در فوتبالیست های نوجوان پسر تحت تاثیر تمرینات عملکردی قرار می گیرند؟

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله پژوهش در علوم توانبخشی، دوره: 13، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JRRS-13-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 234
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا سیامکی

دانشجوی دکتری، گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

هومن مینونژاد

استادیار، گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

محمد حسین علیزاده

گروه بهداشت و طب ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

رحمان سوری

دانشیار، گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: الگو های حرکتی مناسب، برای پیشگیری از آسیب و اجرای حرکات ورزشی مهم می باشند. از این رو، استفاده از غربالگری حرکت عملکردی (Functional movement screen یا FMS) که نقش مهمی را در پیش بینی آسیب های ورزشی ایفا می کند، توسط بسیاری از متخصصان ورزشی در طراحی برنامه های تمرینی توصیه شده است. از طرف دیگر، سوالاتی در مورد کاربرد این الگوها به عنوان وسیله ای برای ارزیابی اثربخشی تمرینی وجود دارد. هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی این سوال بود که آیا یک برنامه تمرینی عملکردی می تواند الگو های حرکتی پایه را تحت تاثیر قرار دهد؟مواد و روش ها: ۲۷ فوتبالیست نوجوان پسر با دامنه سنی ۱۴ تا ۱۶ سال، بدون درد و سابقه آسیب در لایه های مختلف، به صورت تصادفی در دو گروه تجربی و شاهد تخصیص یافتند. گروه تجربی ۱۰ هفته تمرینات عملکردی را اجرا نمودند. در مجموع، زمان اختصاص یافته به تمرین در هر دو گروه یکسان بود. قبل و بعد از اجرای تمرینات عملکردی، FMS در نمونه های دو گروه ارزیابی گردید. جهت مقایسه میانگین داده ها، آزمون های Independent t و تحلیل کواریانس در سطح معنی داری ۰۵/۰ > P مورد استفاده قرار گرفت.یافته ها: اختلاف معنی داری در امتیاز FMS بین گروه های تجربی (۴۹/۱ ± ۰۷/۱۸) و شاهد (۱۱/۱ ± ۰۷/۱۶) مشاهده شد (۰۰۱/۰ > P و اندازه اثر = ۷۱/۰).نتیجه گیری: الگو های حرکتی پایه بررسی شده توسط FMS به دنبال یک مداخله تمرینی عملکردی، در فوتبالیست های نوجوان پسر بهبود یافت. بنابراین، شاید بتوان به مربیان و متخصصان ورزشی توصیه کرد که به جایگاه تمرینات عملکردی توجه ویژه ای نمایند. ضروری به نظر می رسد که در تحقیقات آینده، اثر تمرینات عملکردی بر سایر عوامل خطر آسیب ها نیز بررسی گردد.

کلیدواژه ها

عملکرد ورزشی, فوتبال, حرکت, عوامل خطر, نوجوانان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.