ساخت متن فارسی برای ارزیابی صوت بزرگسالان و تعیین پایایی و روایی آن در اندازه گیری بسامد پایه و شدت گفتار
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: مجله پژوهش در علوم توانبخشی، دوره: 4، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JRRS-4-2_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 216
نویسندگان
MSc, degree in Speech and Language Pathology, School of Rehabilitation, Isfahan University of Medical Sciences
Instructor, Department of Speech Therapy, School of Rehabilitation, Iran University of Medical Sciences
Instructor, Department of Speech Therapy, School of Rehabilitation, Iran University of Medical Sciences
Academic Member of Statistics Department, School of Rehabilitation, Iran University of Medical Sciences
چکیده
مقدمه: در ارزیابی اختلالات صوت کوشش می شود که تا حد ممکن نمونه های صوت، گویای صدای واقعی فرد در گفتار روزمره باشد. پژوهشگران دریافته اند که ویژگی های صوت در خواندن متن به گفتار روزمره نزدیک تر است. ساخت متن در بسیاری از کشورها از اوایل قرن بیستم آغاز گشته است. عدم وجود متن مناسب در زبان فارسی، انجام پژوهش های مورد نیاز و ارایه مستند نتایج اقدامات بالینی را با مشکل مواجه کرده است. متن مورد استفاده در زبان فارسی برای پژوهش های صوت، آزمون لب خوانی سارا بود که پژوهشگران استفاده از آن را برای ارزیابی صوت نامناسب دانسته اند. هدف از انجام این پژوهش، ساخت متن مناسبی برای ارزیابی ویژگی های صوت بود که برای اهداف پژوهشی و بالینی کارآمد باشد.مواد و روش ها: با مطالعه ویژگی های متن های مورد استفاده در سایر زبان ها، با توجه به وجود محدودیت نرم افزار Dr. Speech در تحلیل طول زمانی محرک ها و در نظر گرفتن نتایج حاصل از استفاده آزمون لب خوانی سارا در پژوهش های گذشته، متن مورد نیاز ساخته شد. متن ساخته شده از نظر روایی محتوا بررسی شد و پایایی آن نیز با استفاده از شیوه بازآزمایی تعیین گردید.یافته ها: متن تهیه شده از نظر روایی محتوا در نظرخواهی از استادان مورد تایید قرار گرفت. در بررسی پایایی مشخص شد که اندازه گیری ویژگی های مورد بررسی از پایایی بالایی برخوردار هستند.بحث: در بررسی روایی متن نتیجه حاصل از نظرخواهی از استادان، حداکثر توافق ممکن را نشان داد. در بررسی پایایی نیز میزان آلفای کرونباخ در متغیرهای مورد مطالعه بالاتر از ۷/۰ به دست آمد. با توجه به تایید روایی و دارا بودن پایایی می توان نتیجه گرفت که این متن برای بررسی ویژگی های صوت در پژوهش های صوت در نمونه های عادی قابل استفاده خواهد بود.کلیدواژه ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.