بررسی تاثیر بار خارجی و وضعیت نته بر انحنای کمر در حالت استاتیک

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: مجله پژوهش در علوم توانبخشی، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JRRS-3-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا ارشاد

Tarbiat Modarres University, Faculty of Medicine, Department of Physiotherapy

صدیقه کهریزی

Ph.D. Student of Physiotherapy, Tarbiat Modarres University

سقراط فقیه زاده

Assistant Professor of Tarbiat Modarres University, Faculty of Medicine, Department of Biostatistics

چکیده

مقدمه: مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده است که کمردرد به دنبال انجام بلند کردن اجسام، یکی از اختلالات مهم درسیستمعضلانی- اسکلتی می باشدو عامل مهمی در ایجاد ناتوانی عملکردی برای بیمار و ضررهای سنگین اقتصادی است. انحنای کمر یکی از مهمترین مشخصات پاسچر و حرکت بدن می باشد که جهت فهم بهتر مشکلات کمر درد با اهمیت است. چنانچه تغییر انحنای کمر در طی حرکات، میزان استرس های وارد روی ستون فقرات را متاثر می کند. تطابق هندسی ستون فقرات که مستقیما وابسته به مقدار انحناء است از عوامل موثر در کاهش دادن بارهای فشاری روی ستون فقرات می باشد. مطالعات استاتیکی حفظ بار نشان داده است، در حالتی که فرد وزنه ای در دستان خود داشته باشد، بهترین انحنای کمر بستگی به مقدار بار و زاویه خمیدگی در تنه دارد. هدف از این مطالعهبررسی تاثیر بار خارجی و وضعیت تنه برمیزان انحنای کمر در حالت استاتیک است.مواد و روشها: این مطالعه بر روی ۱۰ زن سالم بدون سابقه بیماریهای قلبی- عروقی یا اسکلتی- عضلانی،انجام شد.با استفاده از دو حسگر شیب سنج الکترولیتی میزان انحنای کمر افراد در شش فعالیت استاتیکی با سه سطح بار خارجی (صفر، شش ودوازده کیلوگرم) و دو وضعیت تنه (نوترال و خمیده ی ۳۰ درجه) مورد بررسی قرار گرفت.نتایج: نتایج نشان داد که وضعیت خمیده تنه(خمیده ی ۳۰ درجه) و بار خارجی(شش ودوازده کیلوگرم) موجب کاهش لوردوز کمر می گردد(۰۵/۰P < ). بحث و نتیجه گیری: صاف شدن لوردوز کمر هنگام حفظ بار، نیاز به فعالیت عضلانی و آسیب به بافت های اطراف را  کاهش می دهد. افزایش کیفوز کمر در اثر خمیدگی تنه یک عامل حمایت کننده از ستون فقرات کمر در برابر استرس های فشاری است.کلید واژه ها: لوردوز کمر، بار خارجی، وضعیت تنه، فعالیت استاتیک

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.