مطالعه عوامل موثر در رفتار لرزه ای سپرهای فلزی بعنوان دیوارهای حائل ساحلی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
  • کد COI اختصاصی: SEE05_219
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3322
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمجدالدین میرحسینی

دانشیار دانشکده عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر

امین یوسف نیاپاشا

دانشجوی دکتری خاک و پی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

دیوارهای حایل از نوع سپر فلزی مهارشده در مناطق ساحلی و بخصوص در محل بنادر و اسکل هها بدلیل سرعت وسهولت اجرا کاربرد زیادی دارد. علیرغم پایداری زیاد وعملکرد مطمئن این سازه ها در شرایط بارهای استاتیکی ، این دیوارها تحت بارهای دینامیکی ضعف های مختلفی از خود بروز داده اند. به عنوان مثال در زلزله کوبه )ژاپن( در سال 1995 بخش وسیعی ازخرابی های ایجاد شده در تاسیسات ساحلی بدلیل عملکرد ضعیف این دیوارها در هنگام زلزله و وقوع روانگرایی در خاک پشت و پی این سازه ها بوده است. دراین ارتباط با وجود مطالعات و تحقیقات فیزیکی و تحلیلی مختلف دراین زمینه و دستیابی به نتایج ارزشمند ، هنوز ابهامات زیادی درخصوص شناخت دقیق رفتار دینامیکی این دیوارها و یافتن راهکارهای موثردرمقاو مسازی آنها در شرایط بارهای زلزله وجود دارد.در این تحقیق تاثیر پارامترهای سازه ای مهم سپرهای فلزی مهارشده نظیر زاویه مهار، میزان نفوذ سپر در لایه متراکم خاک، طول مهار و ممان اینرسی سپر در بهبود رفتار دیوار سپر فلزی مهار شده ساحلی در برابر بارگذاری دینامیکی بصورت عددی در نرم افزارFLAC مورد ارزیابی قرار گرفته است. مدلسازی افزایش فشار آب حفره ای و روانگرایی خاک اطراف دیوار در حین بارگذاری دینامیکی در این نرم افزار با استفاده از مدل رفتاری Finn انجام یافته است. در این مقاله روش مورد استفاده برای تحلیل، خواص مدل عددی، جزئیات مدلسازی و نتایج اخذ شده از تحلی لها ارائه شده است.

کلیدواژه ها

روانگرایی، دیوار سپر فلزی مهارشده، آنالیز دینامیکی، مدلسازی عددی، FLAC ، مدل رفتاری Finn

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.