اثر تعداد بوته و کود اوره بر خصوصیات زراعی هیبریدهای ذرت و تجمع ماده خشک در علف هرز تاج خروس ریشه قرمز(Amaranthus retroflexus L.)
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 268
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SUST-32-1_014
تاریخ نمایه سازی: 4 بهمن 1401
چکیده مقاله:
اهداف: به منظور بررسی تاثیر تراکم بوته و مقدار کود اوره بر خصوصیات زراعی هیبریدهای ذرت و تجمع ماده خشک در علف هرز تاج خروس انجام شد.مواد و روش: آزمایش در دو سال زراعی بصورت اسپلیت پلات فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان میاندوآب اجرا شد. فاکتور اصلی شامل ارقام ذرت (هیبریدهای سینگل کراس ۳۷۰ و ۷۰۴) و فاکتورهای فرعی شامل سطوح مختلف تراکم ذرت (۶۰۰۰۰، ۷۰۰۰۰، ۸۰۰۰۰ و ۹۰۰۰۰ بوته در هکتار) و سطوح مختلف کود نیتروژن شامل۲۰۰، ۳۰۰، ۴۰۰ و ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار از منبع اوره بود.یافته ها: اثر تراکم بر کلیه صفات معنی دار بود ولی اثر رقم بر کلروفیل و اثر نیتروژن بر تعداد بلال در مترمربع غیرمعنی دار بدست آمد. رقم ۷۰۴ نسبت به رقم ۳۷۰ بطور معنی داری از تعداد دانه در بلال، وزن هزار دانه، عملکرد دانه بالاتری برخوردار بود ولی تعداد بلال در مترمربع بطور معنی داری کمتر از رقم ۳۷۰ بود و از لحاظ شاخص کلروفیل اختلاف معنی داری بین دو رقم مشاهده نشد. بیشترین عملکرد دانه در تراکم ۸۰ هزار بوته در هکتار و کاربرد ۴۰۰ کیلوگرم نیتروژن در هکتار بدست آمد. رقم ۷۰۴ نسبت به رقم ۳۷۰ بیوماس علف هرز را بطور معنی داری کاهش داد.نتیجه گیری کلی: بر اساس نتایج بدست آمده به کشاورزان در منطقه میاندوآب توصیه می شود که برای حصول عملکرد مطلوب از تراکم ۸۰ هزار بوته در هکتار و مقدار ۴۰۰ کیلوگرم نیتروژن در هکتار استفاده نمایند. عملکرد دانه رقم ۷۰۴ از رقم ۳۷۰ بیشتر است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مجتبی فاتح
گروه کشاورزی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی ، تبریز، ایران
حمدالله کاظمی اربط
گروه کشاورزی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی ، تبریز، ایران
سلیمان محمدی
گروه کشاورزی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی ، تبریز، ایران
فرهاد فرح وش
گروه کشاورزی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی ، تبریز، ایران
اسکندر زند
استاد بخش تحقیقات علف های هرز موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :