کاربست پذیری نظریه رفتار برنامه ریزی شده در بررسی تمایل و رفتار سیب زمینی کاران نسبت به بکارگیری مدیریت تلفیقی آفات (مطالعه موردی: روستاهای بخش مرکزی، شهرستان اردبیل).

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله دانش کشاورزی و تولید پایدار، دوره: 32، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SUST-32-2_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام ایمانی

گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری و روستایی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه محقق اردبیلی

ابوالمحمد بندری

رشته مدیریت کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

عباس نوروزی

عضو هیات علمی مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره)، کشاورزی، کرج، ایران. سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج

فاطمه کاظمیه

استادیار گروه ترویج و توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، ایران

چکیده

اهداف: پژوهش حاضر به منظور بررسی تمایل و رفتار سیب زمینی کاران نسبت به بکارگیری مدیریت تلفیقی آفات با استفاده از مدل رفتار برنامه ریزی انجام گردید.مواد و روش: برای رسیدن به هدف تحقیق از روش توصیفی -همبستگی و مبتنی بر مدل معادلات ساختاری استفاده گردید. جامعه آماری، شامل کلیه سیب زمینی کاران بخش مرکزی شهرستان اردبیل بودند (۳۴۸۴(N=. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران ۲۰۰ نفر تعیین شد و نمونه گیری نیز به روش طبقه ای با انتساب متناسب چند مرحله ای انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه شامل ۶ بخش و ۴۷ سوال بود که روایی آن بر اساس نظر اعضای هیات علمی دانشگاه و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ (برای بخش های مختلف از ۸۲/۰ تا ۹۳/۰) تایید شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS۲۲ و Lisrel ۸.۸۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج مدل معادلات ساختاری نشان داد که متغیرهای نگرش، هنجارهای ذهنی و کنترل رفتار درک شده ۸۲ درصد از تغییرات در متغیر رفتار سیب زمینی کاران نسبت به مدیریت تلفیقی آفات را پیش بینی کردند.نتیجه گیری: ازآنجاکه بین تمایل رفتاری با رفتار سیب زمینی کاران نسبت به مدیریت تلفیقی آفات رابطه معنی داری وجود دارد پیشنهاد می شود بازدیدهای علمی، مزارع نمایشی، کلاس های آموزش و ترویجی در زمینه بکارگیری مدیریت تلفیقی آفات افزایش یابد.

کلیدواژه ها

تئوری رفتار برنامه ریزی شده (TPB), رفتار, شهرستان اردبیل, قصد, مدیریت تلفیقی آفات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.