ارزیابی روش رگرسیون لجستیک در بررسی پتانسیل وقوع زمین لغزش مطالعه ی موردی: کرانه ی جنوبی حوضه ی آبریز اهر چای از روستای نصیرآباد تا سد ستارخان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله هیدروژیومورفولوژی، دوره: 4، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_HYD-4-11_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 171
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیوان محمدزاده

کارشناسی ارشد سنجش از دور و GIS دانشگاه تبریز (نویسنده ی مسئول)

سیران بهمنی

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی-دانشگاه تبریز

محمدحسین فتحی

عضو هیئت علمی دانشگاه افسری امام علی(ع)، تبریز

چکیده

چکیده                                                           این پژوهش با هدف شناسایی عوامل موثر در ایجاد پدیده­ی زمین لغزش و تعیین مناطق دارای پتانسیل زمین لغزش درکرانه­های جنوبی اهرچای از روستای نصیرآباد تا سد ستارخان حوضه­ی جنوبی اهرچای با استفاده از روش رگرسیون لجستیک انجام شده است. به همین منظور از تصویر سنجده Resourcesat ، ۲۰۱۴ ماهواره IRS استفاده شد. فاکتورهای موثر وقوع زمین لغزش در محیط GIS آماده و سپس با لایه­ی پراکنش زمین لغزش­ها قطع داده شده و نقشه­ی پهنه­بندی خطر زمین­لغزش در روش فوق تولید شد. نتایج نشان داد که روش رگرسیون لجستیک نتایج بهتری را در بررسی پتانسیل وقوع زمین لغزش در منطقه­ی مورد مطالعه دارد. بر اساس نقشه­ی تهیه شده بخش­های غربی و جنوبی و محدوده­ی شمال شرق منطقه­ی مورد مطالعه از نظر وقوع زمین­لغزش بیشترین پتانسیل وقوع زمین­لغزش را دارد. با توجه به اطلاعات به دست آمده، ۱۹/۱۷درصد از اراضی محدوده­ی مورد مطالعه با پتانسیل متوسط به بالا (۳۴ درصد زمین­لغزش­ها) و ۳ درصد  از مساحت منطقه­ی مورد مطالعه در محدوده با پتانسیل خیلی زیاد که بیش از ۱۸ درصد زمین­لغزش­ها در آن به وقوع  پیوسته است قرار دارد.

کلیدواژه ها

اهر چای, رگرسیون لجستیک, ماهواره IRS, زمین لغزش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.