بررسی ارتباط درک نقش پرستاران در قبال خانواده با میزان رضایتمندی و نگرانی خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 11، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_JNE-11-6_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 365
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیثه سادین

دانشگاه شاهد- تهران- ایران

سده نوابه حسین خانی

دانشگاه شاهد- تهران- ایران

بهمن آقایی

دانشگاه علوم پزشکی قم

رضا نوروززاده

دانشگاه شاهد- تهران- ایران

چکیده

مقدمه: بستری شدن بیمار در بخش مراقبت های ویژه، خانواده ها را در گردبادی از استرس عاطفی قرار می دهد. با توجه به اهمیت رسیدگی پرستاران به نیازها و نگرانی های این خانواده ها، در این مطالعه ارتباط درک نقش پرستاران در قبال خانواده با میزان رضایتمندی و نگرانی خانواده در بخش مراقبتهای ویژه مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: این پژوهش یک پژوهش مقطعی (توصیفی- تحلیلی) بود. جامعه آماری کلیه خانواده های بیماران بزرگسال بستری در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های شهرستان گنبد (۱۴۰۰-۱۳۹۹) بود. ۱۴۰ نفر به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه درک اعضای خانواده از نقش پرستاران بخش ویژه، پرسشنامه نگرانی و پرسشنامه رضایتمندی خانواده بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه بود. داده ها با استفاده از آمارهای تی مستقل، آنووا، ضریب همبستگی پیرسون و ضریب رگرسیون خطی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ تحلیل شد. سطح           معنی داری ۰۵/۰ در نظر گرفته شد. یافته ها: از خانواده ها، ۷۵ درصد با میانگین و انحراف معیار ۱۱/۱±۰۴/۳ بیشترین درک را از نقش پرستاران در قبال خانواده داشتند. میانگین و انحراف معیار رضایتمندی خانواده ۸۷/۲۰±۹۸/۷۳ به دست آمد. درک خانواده از نقش پرستاران در قبال آنها با رضایتمندی همبستگی مثبت ضعیفی را نشان داد (۲۵۰/۰=r  و ۰۰۲/۰=p). همچنین، نگرانی قادر به تبیین درک خانواده از نقش پرستاران نبود. نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان می دهد درک خانواده از نقش پرستاران با رضایتمندی و نگرانی خانواده همبستگی ضعیف دارد. پیشنهاد می شود در تحقیقات آتی این که خود پرستاران وظایف خود در قبال خانواده را چگونه درک می نمایند، مورد بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

Intensive care, Family, Worry, Satisfaction, Perception the role of nurses.,  مراقبت ویژه, خانواده, نگرانی, رضایتمندی, درک نقش پرستاران.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.