بررسی و ارزیابی میزان دستیابی به شاخص های شهر پایدار در کلانشهر تهران با رویکرد عدالت اجتماعی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی علوم، مهندسی و فن آوری های نو
  • کد COI اختصاصی: SECONGRESS01_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره بهرام پور

دانشجوی کارشناسی ارشد شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال

چکیده

هدف این پژوهش، بررسی و ارزیابی میزان عدالت در توزیع خدمات و امکانات، برخی خدمات شهری با توجه به جمعیتمناطق در دستیابی به شاخص های شهر پایدار در کلانشهر تهران با رویکرد عدالت اجتماعی پرداخته شد. این پژوهش بنابه ماهیت، از نوع توصیفی – تحلیلی و در زمره تحقیقات کاربردی و از نظر گردآوری اطلاعات در حیطه پژوهش هایپیمایشی قرار می گیرد. در این پژوهش از ابزار پرسشنامه و مصاحبه برای گردآوری اطلاعات مورد نیاز استفاده شد. بهمنظور جمع آوری داده ها از روش اسنادی و کتابخانه ای، به جمع آوری آمار و اطلاعات اجتماعی- اقتصادی و کالبدی،از اطلاعات سال نامه آماری کلانشهر تهران سال ۱۳۹۶ و طرح راهبردی –ساختاری توسعه و عمران (طرح جامع تهران)سال ۱۳۸۶ استفاده شد. شاخص های مناسب جهت بررسی وضعیت اقتصادی - اجتماعی ساکنان نواحی در قالب سهشاخص اجتماعی، اقتصادی و کالبدی دسته بندی، سپس با استفاده از روش AHP به اولویت بندی مناطق ۲۲ گانهکلان شهر تهران پرداخته شد. سپس با استفاده از تحلیل های آماری به بررسی میزان و نوع همبستگی و ارتباطی کهبین این شاخص های نهایی با یکدیگر و همچنین همبستگی که بین سطح اقتصادی - اجتماعی نواحی با میزانبرخورداری نواحی از کاربری های خدمات شهری وجود دارد، با استفاده از نرم افزار SPSS پرداخته شد. نتایج حاصل ازسطح بندی خدمات هفتگانه در مناطق ۲۲ گانه کلانشهر تهران نشان داد: این مناطق را می توان در ۵ طبقه همگن براساسخدمات هفتگانه نشان داد. این سطح بندی نمایانگر اینست که مکان های واقع در یک سطح شباهت های زیادی با یکدیگرداشته، اما تفاوت قابل توجهی با مکانهای سطوح دیگر دارند. بنابراین در اولین سطح از خدمات هفتگانه، مناطق (۱۶ ،۲۱، ۱۸، ۱۱، ۱۲، ۱۳، ۱۴، ۱، ۲) قرار دارند و در آخرین سطح منطقه ۲۲ قرار دارد.

کلیدواژه ها

عدالت اجتماعی، توسعه پایدار شهری، کلانشهر تهران، توزیع خدمات شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.