طراحی بهینه فیلتر پسیو مرتبه بالا به منظور کاهش هارمونیک تزریقی سلول خورشیدی به شبکه قدرت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی ایده های نو در مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: NCNIEE07_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ترکی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران،

هادی ثقفی

استادیار رشته مهندسی برق، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران،

چکیده

با توجه به افزایش جهانی جمعیت و اقتصاد، مصرف انرژی به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته است. لذا در برنامه ها و سیاست های بین المللی، نقش مهمی به منابع تجدیدپذیر انرژی محول گردیده است. جهت اتصال منابع انرژی تجدیدپذیر خورشیدی، از اینورترها و کانورترها استفاده می شود که به دلیل وجود عناصر کلیدزنی که در آنها استفاده شده است باعث تولید هارمونیک در شبکه میشوند که این هارمونیک میتواند باعث آسیب دیدن تجهیزات شبکه و کاهش کیفیت توان شود. به منظور کاهش هارمونیکها میتوان از از فیلترهای پسیو استفاده کرد؛ اما به دلیل وجود خازن و سلف در این نوع فیلترها امکان بروز پدیده رزونانس است که میتواند باعث ناپایدار شدن سیستم شود، به همین دلیل استفاده از میراکننده امری ضروری است. لذا طراحی فیلتر با در نظر گرفتن میراکننده جهت کاهش یا حذف این هارمونیک ها اهمیت بالایی دارد. در این مقاله یک فیلتر مناسب جهت اتصال پنل خورشیدی از طریق اینورتر به شبکه طراحی و شبیه سازی گردید. برای بررسی عملکرد فیلتر، در خروجی دو اینورتر بصورت همزمان انرژی را به فرکانسهای ۵۰ و ۴۰۰ هرتز با سطوح ولتاژ ۳۸۰ و ۲۲۰ ولت سه فاز تبدیل میکنند. نتایج شبیه سازی نشان داد طراحی فیلتر LCL کمک شایانی در جهت کاهش میزان اعوجاج هارمونیکی((THD داشت. همچنین زمانی که از دو اینورتر ۵۰ و ۴۰۰ هرتز بهصورت همزمان استفاده میشود نسبت به حالتی که فقط یک اینورتر در سیستم وجود دارد میزان اعوجاج هارمونیکی((THD اینورتر ۵۰ هرتز از۳.۶۲% به %۱.۶۴ کاهش یافت.

کلیدواژه ها

سلول خورشیدی، طراحی فیلتر، کاهش هارمونیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.