کاربرد ظرفیت های بالقوه سامانه اطلاعات مکانی در علوم دامی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: مجله علوم و فناوری اطلاعات کشاورزی، دوره: 4، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_AISTJ-4-2_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 246
نویسندگان
بخش بیوتکنولوژی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
چکیده
فناوری هایی که با تجزیه وتحلیل اطلاعات در استفاده پایدار از منابع دام و طیور، به تصمیمات و سیاست های مدیریتی کمک می کنند، فناوری های ارزشمندی هستند. امروزه از ابزارهای رایانه ای و اطلاعاتی مختلفی برای برنامه ریزی، تصمیم گیری و مدیریت زیربخش های مختلف کشاورزی استفاده می شود. یکی از این ابزارها سامانه اطلاعات مکانی (جی آی اس)۱ است. با توجه به نیازهای هر فرد یا ملت، جی آی اس در بخش های مختلف توسعه یافته است، به طوری که استفاده گسترده از این سامانه را می توان در شاخه های مختلف کشاورزی شاهد بود. استفاده از جی آی اس در علوم دامی و همچنین صنعت دام و طیور نیز به عنوان یکی از مهم ترین زیربخش های کشاورزی که نقش مهمی در تامین امنیت غذایی ایفا می کند، از اهمیت بالایی برخوردار است. بااین وجود، استفاده از این فناوری درزمینه دام و طیور در مقایسه با برخی از علوم کشاورزی با کندی بسیار پیش رفته است. با توجه به مزایا و ظرفیت های بالقوه کاربرد جی آی اس در علوم دامی، ضروری است برای افزایش بهره وری زمینه های مختلف دام پروری، استفاده از آن به طور گسترده ترویج شود. لذا هدف از نگارش این مقاله، مروری بر فناوری جی آی اس، قابلیت ها و همچنین کاربردهای بالقوه آن در دام پروری استکلیدواژه ها
جی آی اس, علوم دامی, اطلاعات, آرک جی آی اساطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.