حشرات مرتبط با لاشه ی جانوران در منطقه ی مارگون استان کهگیلویه و بویراحمد با دو رکورد جدید از جنوب غرب ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، دوره: 18، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SJSPH-18-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رمضان ابراهیمی نیا

MSc. Student, Department of Biology, School of Basic sciences, Shiraz University, Shiraz, Iran

یاسر بخشی

PhD. Department of Biology, School of Basic sciences, Shiraz University, Shiraz, Iran

صابر صادقی

PhD. Associate Professor, Department of Biology, School of Basic sciences, Shiraz University, Shiraz, Iran

چکیده

زمینه و هدف: حشرات مرتبط با لاشه گونه­های بسیار متنوعی را شامل می­شوند که در تجزیه و بازیافت اجساد موجودات اهمیت فراوان دارند. در این مطالعه گوناگونی این گروه از حشرات در منطقه­ی مارگون (استان کهگیلویه و بویراحمد) مورد بررسی قرار گرفته است. روش کار: حشرات جلب شده به لاشه­های مختلف، مربوط به مرغ خانگی، بز و موش صحرایی بودند در فصول مختلف سال بررسی و جمع آوری گردید. نتایج: در مجموع، تعداد ۲۱ گونه از حشرات مرتبط با مردار­ جانوران مورد شناسایی قرار گرفتند که شامل ۱۳ گونه از نوع لاشه­خوار، ۳ گونه از نوع شکارگر، ۳ گونه از نوع همه­چیز­خوار و ۲ گونه­ی گذری یا اتفاقی می­باشند. نتیجه گیری: بر اساس نتایج به­دست آمده، در میان راسته­های مختلف  جمع­آوری شده، قاب­بالان دارای بیشترین تعداد گونه بودند و بیشترین شمار گونه­ها نیز در فصل بهار مشاهده شد و دو گونه­ی Thanatophilus rugosus و Saprinus maculatus  بعنوان رکوردهای جدید از جنوب غرب ایران گزارش شدند. مطالعه­ حاضر همچنین نشان داد که حشرات مرتبط با لاشه جانوران در منطقه­ی مورد مطالعه دارای گوناگونی نسبتا بالایی هستند.

کلیدواژه ها

Carrion-Associated Insects, Cadaver, Fauna, Kohgiluyeh and Boyer Ahmad, Iran, حشرات مرتبط با لاشه, مردار, فون, کهگیلویه و بویر احمد, ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.