بررسی آلودگی سطوح بیمارستان محل بستری بیماران کرونا و آزمایشگاه جامع تحقیقات نیشابورسال ۱۳۹۹

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش در بهداشت محیط، دوره: 8، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JREH-8-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل نعیم آبادی

استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت و پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ، نیشابور ، ایران

صفورا جوان

استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت و پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ، نیشابور ، ایران

نغمه امین الا سلامی

کارشنی ارشد رشته بیولوژی سلولی و مولکولی کارشناس آزمایشگاه ویروس شناسی دانشکده علوم پزشکی نیشابور

هادی فاضل

استادیار گروه علوم پایه دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ، نیشابور ، ایران

نیره امینی ثانی

دانشیار گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت و پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ، نیشابور ، ایران

چکیده

زمینه وهدف:COVID-۱۹ می تواند مستقیما از طریق قطرات تنفسی یا غیرمستقیم از طریق وسایل که باعث انتقال عفونت می شوند منتقل شود .این تحقیق با هدف شناسایی ویروس در محل های تماس بیماران مبتلا با سطوح مختلف آلوده به ویروس از قبیل آمبولانس حمل بیماران، محل های نمونه گیری ، اتاق های معاینه ، اتاق های بستری و آزمایشگاه به انجام رسیدمواد وروشها:نمونه برداری ها بر اساس دستور العمل سازمان جهانی بهداشت انجام شد، نمونه های محیطی با استفاده از یک سواب و با نوک مصنوعی و یک شافت پلاستیکی انجام گرفت در این مطالعه سعی شد نمونه برداری در ساعت های شلوغ بیمارستان انجام گیرد و تعداد کل نمونه ها ۴۸ نمونه برداشت گردید و در نهایت نمونه ها توسط روش واکنش زنجیره ای پلیمراز-رونویسی معکوس (RT-PCR)مورد سنجش قرار گرفت.یافته ها:نتایج نشان داد که داخل ۳۶ نمونه بیمارستان ۸ نمونه مثبت بوده و در ۱۰ نمونه آزمایشگاه جامع نیز دو نمونه مثبت گزارش شده است با توجه به غیر نرمال بودن داده ها برای مقایسه مجموعه های داده های سطوح مختلف از قبیل (پلاستیکی،فلزی، چوبی،شیشه، الیاف و جسم زنده) از آزمون Kruskal-Wallis استفاده شد. طبق نتایج بدست آمده بین سطوح با جنس ها مختلف و میزان مثبت بودن تستها ارتباط معنی داری مشاهده نگردیدpvalue=۰.۳۴۱) ).نتیجه گیری:قطرات تنفسی آلوده می توانند توسط جریان هوا جابجا شده و روی سطوح رسوب کنند. با توجه به نوع سطوح و ماندگاری بالاتر این ویروس ها بر روی این سطوح لزوم ضدعفونی مرتب و روزانه قبل و بعد شیفت و در مواقع مواجهه با آلودگی با ویروس حتما باید با ترکیبات ضد ویروسی مناسب با سطح، گندزدایی گردند. در مورد بقیه سطوح مانند پارچه و الیاف آلودگی دیده نشده است ولی با توجه به سرایت این ویروس باید احتیاط های لازم در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

کرونا ویروس, بیمارستان ۲۲ بهمن, آزمایشگاه جامع تحقیقات, نمونه برداری سطحی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.