تاثیر حکمرانی خوب برحجم اقتصاد سایه درکشورهای اسلامی
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی آزمایشگاه مدیریت و رویکردهای نوآورانه در مدیریت و اقتصاد
- کد COI اختصاصی: MLABCONF02_150
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 327
نویسندگان
کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، مدرس مرکز علمی کاربردی شرکت تیزکاران زردکوه ایذه
کارشناسی ارشد توسعه اقتصادی و برنامه ریزی
کارشناسی ارشد اقتصاد انرژی، مدرس مرکز علمی کاربردی شرکت تیزکاران زردکوه ایذه
چکیده
در پژوهش حاضر جهت برآورد اندازه اقتصاد سایه و بررسی عوامل موثر بر آن در کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی طیدوره زمانی ۲۰۲۰ - ۲۰۱۰ از روش تحلیل عاملی اکتشافی و تکنیک های اقتصاد سنجی (Panel Data) استفاده خواهد شد. براین اساس متغیرهای مورد استفاده درتحلیل اکتشافی جهت برآورد حجم اقتصاد سایه بار مالیاتی غیر مستقیم، تولید ناخالصداخلی،محدودیت تجارت و جمعیت فعال میباشد. همچنین آمار و اطلاعات مورد استفاده در این پژوهش از منابع اطلاعاتی بانکجهانی وسایت ۱KPMG استخراج شده است.در این راستا در پژوهش حاضر اندازه اقتصاد زیرزمینی را در کشورهای منتخبسازمان کنفرانس اسلامی مورد بررسی قرار دادیم و پس از آن در قالب مدل پانل دیتا تاثیر هر یک از اجزا را بر اقتصاد زیرزمینیمورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس نتایج تخمین مدل تمام متغیرهای پژوهش بر اقتصاد زیرزمینی تاثیرگذار می باشندهمچنین آزمون های هم خطی، ناهمسانی و خودهمبستگی هیچگونه مشکلی را در مدل نشان ندادند. بر اساس نتایج کلیهمتغیرهای مدل بر اقتصاد زیرزمینی تاثیر گذار ومعنادارمی باشند . در میان متغیرها تنها شاخص حکمرانی دارای تاثیر منفی بودهو سایر متغیرها تاثیر مثبت بر اندازه اقتصاد سایه داشته که مطابق با انتظارات اقتصادی ومطالعات انجام شده می باشد.کلیدواژه ها
حکمرانی، اقتصادزیر زمینی، تحلیل اکتشافی، دادهای پانلیمقالات مرتبط جدید
- مدیریت شهری و برنامه ریزی شهری: نقش شهروندان در شکل دهی به آینده شهری
- نقش رهبری تحول آفرین در بهبود سلامت روانی کارکنان در مجتمع فولاد غدیر نی ریز
- درس پژوهی آموزش ضرب کسرها در پایه پنجم ابتدایی
- چگونگی بر طرف نمودن مشکل اختلالات یادگیری دانش آموز پایه دوم ابتدایی
- علت های عدم تمرکز دانش آموزان و تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.