شناخت و تبیین سطوح پیشگیری در بیماری سرطان: مروری روایتی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF11_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 318
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین دهقان

دانشجوی کارشناسی پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران ایران

چکیده

سرطان، در سراسر جهان بار اقتصادی و بهداشتی زیادی بر جامعه تحمیل می کند و بیشترین تاثیر را بر آسیب پذیرترین جمعیتها دارد. همچنین این بیماری، گروه بزرگی از اختلالات را شامل می شود که با علت های گوناگون، تظاهرات بالینی، درمان ها وپیش آگهی های مختلفی شناخته شده است. هدف از این مطالعه، بررسی شناخت و تبیین سطوح پیشگیری در بیماری سرطان وارائه راهکار در این زمینه است به منظور بررسی مطالعات انجام شده مرتبط، جستجوی الکترونیکی در جست و جوگر علمیgoogle scholar و پایگاه های علمی Science direct ، Pubmed ، library Cochrane ، Magiran و SID انجام شد.در این مطالعه ۴ مقاله انگلیسی و ۱۸ مقاله فارسی مورد بررسی قرار گرفت و از کلمات کلیدی سرطان، پیشگیری، سطوح، اولیه،ثانویه، ثالثیه، cancer ، prevention به صورت ترکیبی مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها نشان می دهد پیشگیری از سرطان درسه سطح پیشگیری اولیه، ثانویه و ثالثیه در کاهش ابتلا به این بیماری موثر می باشد. در این راستا، آگاه نمودن افراد جامعه،آموزش در جهت شناخت عوامل زمینه ساز ابتلا به سرطان، غربالگری و شناسایی زودرس سرطان و جلوگیری از عود سرطان میتواند نقش عظیمی در کاهش خطر ابتلا، بار مراقبتی ناشی از بیماری، کاهش مرگ و میر، هزینه های اقتصادی- بهداشتی متحمل بر فرد و جامعه، اختلال روانی و...داشته باشد. همانطور که راهکارهای پیشگیرانه در همه بیماری ها سودمندتر از از درمان ها بودهاست، در بیماری سرطان نیز پیشگیری از ابتلا، تشخیص به موقع و جلوگیری از انتشار آن، در افراد و خانواده مبتلایان بار اقتصادیو مراقبتی کمتری بر جای گذاشته و حجم زیادی از مشکلات و بیماری های ثانویه ناشی از ابتلا به وقوع نمی پیوندد. سیاستگذارانو مراقبان بهداشتی از جمله پرستاران می بایست تمرکز بیشتری در این رابطه داشته باشند.

کلیدواژه ها

سرطان، پیشگیری، سطح اولیه، سطح ثانویه، سطح ثالثیه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.