بررسی تاثیر آموزش خودمراقبتی بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آسم
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
- کد COI اختصاصی: HWCONF11_058
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 396
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری داخلی- جراحی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان،بندرعباس، ایران
مربی پرستاری،گروه پرستاری، دانشکده پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران
دانشجو کارشناسی پرستاری ، گروه پرستاری ، واحد ارسنجان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، ارسنجان ، ایران
پرستاری داخلی -جراحی (کارشناسی ارشد) – گروه پرستاری، واحد علوم پزشکی قشم، دانشگاه آزاد اسلامی، قشم، ایران
چکیده
مقدمه: آسم، یک بیماری مزمن و مانند تمام بیماری های مزمن در جهان امروز رو به گسترش است. این اختلال بر کیفیت زندگیبیماران تاثیر به سزایی دارد. مروری بر تاثیر آموزش بر کیفیت زندگی افراد مبتلا، می تواند اهمیت و ارزشمندی آموزش را در اینبیماری مورد توجه بیشتر قرار دهد. هدف: مطالعه حاضر با هدف مروری بر تاثیر آموزش بر کیفیت زندگی افراد مبتلا صورت گرفتهاست.روش: این مطالعه به صورت مرور سیستماتیک با هدف بررسی و آنالیز تاثیر آموزش خودمراقبتی بر کیفیت زندگی بیمارانمبتلا به آسم انجام شده است. برای جستجوی مقالات از پایگاه های اطلاعاتی PubMed/Medline, Google Scholar, SID, CINAHL, Scopus, Elsevier, Iran doc, Magiran استفاده شد که مقالاتی در بازه زمانی ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲ با تاکید برمقالات ۵ سال اخیر استخراج گردید.یافتهها: در مطالعه حاضر از ۱۰۰ مقاله مورد بررسی، ۲۵ مقاله انگلیسی انتخاب شد. یافته ها براساس محتوا در ۲ بخش ۱) بررسی تاثیر آموزش خودمراقبتی بر کنترل علائم آسم و بهبود کیفیت زندگی و ۲) تاثیر روشها ومدلهای مختلف آموزش خودمراقبتی در بیماری آسم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بر اساس یافته ها آموزش خودمراقبتی درکودکان و بزرگسالان مبتلا به آسم میتواند سبب افزایش آگاهی نسبت به بیماری، بالا رفتن اعتماد به نفس افراد، کاهش میزاناضطراب و در نهایت ارتقاء کیفیت زندگی افراد شود. انتخاب روشها و الگوهای مختلف آموزش خودمراقبتی میتواند وابسته بهپارامترهای دموگرافیک (سن، تحصیلات، و...) و فرهنگ، دارای اثرگذاری متفاوت باشد.نتیجه گیری: آموزش خودمراقبتی از گام هایبسیار مهم در نظام سلامت هر جامعه، به طور خاص در بیماری های مزمن از جمله آسم است. این آموزشها سبب افزایش کیفیتزندگی افراد مبتلا، همچنین سبب کاهش بار اقتصادی ناشی از این بیماری ها بر خانواده و اجتماع میشود. انتخاب الگوها و ابزارهایمختلف و مناسب آموزش برای افزایش رسیدن بیمار به خودمراقبتی میتواند تحت تاثیر پارامترهای دموگرافیک از جمله سن و میزانتحصیلات و فرهنگ قرار بگیرد که باید مورد توجه پرستاران و سایر مراقبین سلامت باشد.کلیدواژه ها
آسم، خودمراقبتی، کیفیت زندگیمقالات مرتبط جدید
- سنجش ادراک تاثیر مولفه های اقلیمی و غیرطبیعی (انسانی و معنوی) در بروز خشکسالی (مطالعه موردی: بهره برداران حوزه آبخیز قلنگان)
- New Developments in the Diagnosis and Treatment of Oral and Dental Diseases
- The Impact of Artificial Intelligence in Improving the Design and Production Process of Dental Prostheses
- Capturing Daily Life Factors To Inform Targeted Suicide Prevention Interventions For Young People
- تاثیر عصاره های طبیعی گیاهی در بهبود مسمومیت های حاد کبدی :مقاله مروری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.