مقایسه ی میزان و انواع مسمومیت های دارویی قبل وبعد از پاندمی کوید ۱۹ در جنوب غرب ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF11_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 165
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هدا مجیری فروشانی

دانشگاه علوم پزشکی آبادان، ایران

ساغر موزری سلیمانی

دانشگاه علوم پزشکی آبادان، ایران

فاطمه مقصودی

دانشگاه علوم پزشکی آبادان، ایران

چکیده

کلیات: با شروع پاندمی کوید ۱۹ در سراسر دنیا، رفتار اجتماعی و نوع زندگی افراد جامعه جهت پیشگیری از ابتلا به اینبیماری ناشناخته در ابتدای بحران کوید ۱۹ تغییر کرد. ضدعفونی کردن دست و سطوح با اتانول، استفاده از ماسک، پرهیز ازتردد درمکان های شلوغ و دورکاری از مهمترین تغییرات بوجود آمده بود. همزمان با این تغییرات گزارشاتی مبنی بر افزایشمسمومیت های دارویی بالاخص اتانول در جامعه گزارش شد. لذا در این مطالعه برآن شدیم که میزان و نوع مسمومیت هایدارویی را در یک بازه ی یک ساله قبل از شروع پاندمی و یک سال بعد از شروع پاندمی در بیمارستان های جنوب غرب ایرانبررسی کنیم.روش: اطلاعات ۴۸۸ بیمارکه به علت مسمومیت های دارویی در بازه های زمانی ذکر شده بستری شده بودند،استخراج شد که ۲۰۰ پرونده مربوط به دوره ی قبل از کوید ۱۹ و ۲۸۸ پرونده مربوط به بیماران پس از شروع پاندمی کوید۱۹ بوده است. اطلاعات پس از بررسی و دسته بندی مورد بررسی آماری قرار گرفتند.نتایج: نتایج مطالعه نشان می دهد کهبحران کوید ۱۹ باعث افزایش میزان مسمومیت با الکل ها (اتانول و متانول) و داروهای اعصاب وروان شده است. همچنینبیشترین علت مسمومیت دارویی در هر دو جنس و در سه رده ی سنی (۳۰ - ۱)، (۵۰ - ۳۱)، (۸۵ - ۵۱) سال در دوره ی پساز کوید ۱۹ ، مسمومیت با داروهای اعصاب و روان بوده است.بحث: یافته های این مطالعه نشان می دهد که تغییر رفتارافرادجامعه در بحران کوید ۱۹ بر میزان مسمومیت های دارویی و در هر دو جنس و همه ی سنین اثرگذار بوده است.

کلیدواژه ها

کوید ۱۹، مسمومیت دارویی، الکل ، داروهای اعصاب و روان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.