بررسی رابطه بین اهمال کاری واضطراب امتحان بر خود ناتوان سازی تحصیلی در دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی کازرون در سال ۱۴۰۱

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF11_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 247
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب ایلون کشکولی

دانش آموخته ی کارشناسی بهداشت عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی کازرون ،کازرون، ایران

فروزان دارابی کیا

دانش آموخته ی کارشناسی بهداشت عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی کازرون ،کازرون، ایران

چکیده

مقدمه : یکی از مشخصه های روانشناختی اهمال کاری (Procrastination) است.اگرچه تعلل و اهمال کاری همیشه مسئله سازنیست، اما در اغلب موارد میتواند از طریق ممانعت از پیشرفت و عدم دسترسی به اهداف، پیامدهای نامطلوب و جبران ناپذیری بههمراه داشته باشد.از دیدگاه فراشناختی اهمال کاری می تواند به عنوان یک راهبرد برای تنظیم شناخت ها و عواطف منفی در نظرگرفته شود. اهمال کاری را یک راهبرد میدانند که افراد برای تنظیم هیجان های منفی به کار میبرند و به کمک آن، دست کم بهصورت گذرا از هیجان های منفی دور می شوند و احساس بهتری را تجربه می کنند. این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین اهمال کاریواضطراب امتحان بر خود ناتوان سازی تحصیلی در دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون در سال ۱۴۰۱ پرداختهشد.روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی - تحلیلی می باشد که در سال ۱۴۰۱ بر روی ۱۷۴ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامیواحد کازرون در رشته های علوم پزشکی انجام گرفت. که بصورت سرشماری همگی در مطالعه انتخاب شدند . جهت جمع آوری وتحلیل داده ها، از آزمون همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل رگرسیون استفاده شد . در ابتدا پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختیشامل: سن، جنسیت، مورد بررسی قرار گرفت. با استفاده از روش های آمار توصیفی شامل: فراوانی ، درصد ، میانگین و انحراف معیارودیگر روش ها ،همچنین روش های آمار استنباطی شامل: روش تحلیل مسیر. رگرسیون ، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیلواریانس (آنوا) برای بررسی ارتباط اهمال کاری و اضطراب آزمون بر خود ناتوان سازی مورد استفاده قرار گرفت. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار استفاده spss شد.یافته ها: این مطالعه بر روی ۱۷۴ نفر از دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد کازروندر پاییز ۱۴۰۱ انجام گرفت که ۹۸ نفر از دانشجویان زن بودند. افراد را با توجه به سن به چهار زیر گروه تقسیم کردیم که ۶۸ از آنهابین ۱۸ تا ۲۴ سال بودند. می شود حداقل نمره کسب شده از متغییر اهمال کاری در بین دانش آموزش آموزان ۲۷ و حداکثر ۹۱حداقل نمره اضطراب آزمون ۱۱ و حداکثر ۳۴ و حداقل نمره خود ناتوان سازی ۳۵ و حداکثر ۹۷ میباشد میانگین نمره اضطراب آزمون۱۸.۵۷ و میانگین نمره اهمال کاری ۵۷.۱۱ است. جدول نشان میدهد که بین اهمال کاری و خود ناتوان سازی رابطه معنی داریوجود دارد.بحث و نتیجه گیری: نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که ارتباط مثبت و معنی داری بین اضطراب امتحان با خودناتوانسازی و اهماکاری تحصیلی وجود دارد و راتباط منفی و معنی داری بین انگیزش پیشرفت و خودناتوان سازی و اهماکاری تحصیلیوجود دارد.نتایج همبستگی کانونی نیز نشان داد که انگیزش پیشرفت به طور منفی و اضطراب امتحان به طور مثبت اهمال کاری وخودناتوان سازی تحصیلی دانشجویان را پیش بینی می کند.

کلیدواژه ها

خود ناتوان سازی تحصیلی ، اهمال کاری، اضطراب امتحان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.