بررسی رابطه تغییرات جریان فصلی رودخانه های شمال غرب کشور با برخی شاخص های پیوند از دور با استفاده از تحلیل موجک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه دانش آب و خاک، دوره: 25، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_WASO-25-0_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 165
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیمیا امیر مرادی

دانش آموخته کارشناسی ارشد آبیاری زهکشی، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

علی اکبر سبزی پرور

استاد، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

علی دیهیمی

دانشیار، گروه مهندسی برق، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

چکیده

عوامل زیادی در ذوب برف دخالت دارند، به­همین­جهت تعیین دقیق آن یکی از چالش های مهم در مدیریت منابع آب به­شمار می رود. پیش بینی رواناب حاصل از ذوب برف به برنامه ریزی و مدیریت موثرتر و کاراتر منابع آب از جمله مدیریت مخزن، مدیریت آب­های زیرزمینی و هشدار سیل کمک می کند. در اغلب مناطق، اطلاعات مشاهده ای زمینی برای خصوصیات برف اندک بوده که خود یکی از محدودیت های مدل سازی جریان حاصل از ذوب برف است. به­این­منظور، در این مطالعه معادله پنمن- مونتیث تغییر یافته با استفاده از داده های اقلیمی ایستگاه هواشناسی لیقوان در استان آذربایجان شرقی به­منظور تخمین رواناب حاصل از ذوب برف ­به­کار گرفته شد. دو­سوم داده ها برای آموزش و یک­سوم آنها برای صحت سنجی استفاده شدند. در نهایت معادله پنمن- مونتیث تغییر یافته با ارائه مقادیر ۸۹/۰ و ۸۵/۰ برای ضرایب همبستگی برای بخش آموزش و صحت سنجی و مقادیر ۵۷/۰ و ۳۷/۰ مترمکعب بر ثانیه برای میانگین مطلق خطاها برای بخش آموزش و صحت سنجی، به­عنوان مدلی مناسب که بر اساس پارامترهای اقلیمی جریان را تخمین می زند، ارایه گردید.

کلیدواژه ها

تبدیل موجک پیوسته, تحلیل همبستگی, رودخانه های شمال غربی ایران, شاخص های SOI – PNA – NAO, موجک متقاطع

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.