شبیه سازی عددی جریان جت و بررسی اثر شکل مثلثی جام و نسبت بازشدگی دریچه روی مشخصه های جریان در پرتاب کننده جامی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه دانش آب و خاک، دوره: 26، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_WASO-26-6_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 75
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کاکش پور

کارشناس ارشد عمران -آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

محمدرضا پیرستانی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

محمود ذاکری نیری

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

چکیده

اگر سرعت جریان بر روی سرریز زیاد باشد و استفاده از حوضچه آرامش بهدلیل هزینه زیاد و یا شرایط اجرایی ممکنبه Flow-۳D نباشد، از پرتابکننده جامی بهعنوان کاهنده انرژی استفاده میشود. در این تحقیق بهکمک نرمافزارمدلسازی جریان بر روی سرریز شوت با آستانه اوجی شکل و پرتابکننده جامی و با استفاده از روش حجم سیالمبادرت گردید. ابتدا نتایج مدل عددی جت پرتابی از پرتابکننده جامی با نتایج مدل k-ε (RNG) و مدل تلاطمی (VOF)گروه مهندسی ارتش آمریکا و کاواکامی مقایسه شد. سپس به ،USBR پرتابی فیزیکی و همچنین روابط پیشنهادیبررسی تاثیر میزان بازشدگی دریچه سرریز بر برد و بیشینه ارتفاع پرتابکننده جت ریزشی پرداخته شد. درنهایت بهبر جت پرتابی B و A بررسی تاثیر شکل پرتابکننده جامی دایرهای و دو نوع پرتابکننده جامی مثلثی شکل تحت عنواناز دقت بیشتری نسبت به مدل عددی و سایر روابط تجربی در تعیین برد USBR پرداخته شد. نتایج نشان داد که رابطهبرخوردار است. بر اساس نتایج، دو رابطه بین میزان بازشدگی دریچه با مقادیر درصد کاهش برد و ارتفاع جت پرتابیA ارائه گردید. نتایج مقایسه مشخصههای هیدرولیکی پرتابکننده جامی دایرهای و مثلثی نشان داد پرتابکننده مثلثی نوعشباهت بیشتری به پرتابکننده جامی دایرهای دارد و قابلیت جایگزینی با نوع دایرهای را بهعلت B در مقایسه با نوعسهولت اجرا دارد. همچنین نتایج مدل عددی نشانگر خطای ۱۲ درصدی بیشینه برد جریان جت و ۸ درصدی بیشینهدر بررسی اثر شکل جام از پرتابکننده جامی توصیه Flow-۳D ارتفاع آن هست و بهاینترتیب استفاده از مدل عددیمیگردد.

کلیدواژه ها

پرتاب کننده جامی, جت پرتابی, سرریز شوت, مدل آشفتگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.