ارزیابی کارایی نسبی بنادر کانتینری عمده ی منطقه ی خاورمیانه با استفاده از تکنیک تحلیل پوششی داده ها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فنون دریایی، دوره: 15، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JMST-15-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزیتا حاجی زاده

دانشکده اقتصاد و مدیریت دریا،دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

سید ناصر سعیدی

دانشکده اقتصاد و مدیریت دریا،دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

عامر کعبی

دانشکده مهندسی دریا،دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

همایون یوسفی

دانشکده اقتصاد و مدیریت دریا،دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

مصطفی زارع دوست

دانشکده مهندسی دریا،دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر

چکیده

هدف مطالعه ی حاضر ارزیابی کارایی نسبی بنادر کانتینری عمده ی خاورمیانه و شناسایی بنادر کارا برای سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳می باشد. روش تحقیق حاضر از نوع تحلیلی-کاربردی بوده و برای جمع آوری داده های تحقیق از سایت اینترنتی سازمان بنادر و دریانوردی، مجله بین المللی مدیریت کانتینر و سایت رسمی هر بندر استفاده گردیده است.در این تحقیق ابتدا با استفاده از مدل CCR خروجی محور، کارایی نسبی بنادر کانتینری عمده منطقه ی خاورمیانه ، در بازه زمانی ۲۰۱۳- ۲۰۱۱ ارزیابی گردید و سپس بر اساس نتایج حاصل، بنادر کارا با استفاده از روش اندرسون-پیترسون رتبه بندی شدند. بر اساس نتایج مدل CCR خروجی محور ، بندر خورفکان بالاترین ضریب کارایی را به خود اختصاص داده و بندر امام خمینی (ره)،در طول سه سال ضعیف ترین بندر از این حیث بوده است.میانگین کارایی تکنیکی سراسری بنادر مورد کاوی نیز در بازه ی زمانی مدنظر،۵۴.۳ درصد محاسیه شده است.در نهایت، مختصات ورودی و خروجی بنادر مرکب مجازی در سال ۲۰۱۳ به عنوان الگوهایی برای بنادر ناکارا جهت رسیدن به مرز کارایی معرفی و پیشنهاد گردیدند.

کلیدواژه ها

حمل ونقل دریایی, بنادر کانتینری, خاورمیانه, کارایی, تکنیک تحلیل پوششی داده ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.