تاثیر سطوح مختلف پروتئین و انرژی جیره بر شاخص های رشد، کارایی غذایی، بازماندگی و ترکیب شیمیایی بدن ماهی صبیتی Sparidentex hasta جوان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فنون دریایی، دوره: 16، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JMST-16-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جاسم غفله مرمضی

ریاست - پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور

مجتبی ذبایح نجف آبادی

پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی (ره)

اسمعیل پقه

کارشناس ارشد تکثیر و پرورش آبزیان - ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی

محمود حافظیه

موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ایران، تهران

چکیده

در این پژوهش تاثیر سطوح مختلف پروتئین (۴۵% ،۵۰% ،۵۵% و۶۰%) و سطوح مختلف انرژی (۲۰ ، ۲۲ و ۲۴ کیلوژول بر گرم غذا) بر شاخصهای رشد، بازماندگی، شاخصهای تغذیه ای و ترکیب شیمیایی لاشه ماهیان صبیتی جوان بررسی شد. دوره پرورش ۵۶ روز بوده که در تانکهای ۳۰۰ لیتری با ذخیره سازی ۱۸ قطعه بچه ماهی با متوسط وزن۱۴/۰±۹۹/۲۷ گرم صورت گرفت. نتایج نشان داد که جیره های مورد آزمایش و نیز سطوح مختلف پروتئین جیره بر شاخصهای رشد، تغذیه ای، بازماندگی و ترکیبات لاشه تاثیر معنی دار داشت (۰۵/۰ < P)، اما سطوح مختلف درصد پروتئین جیره بر ضریب تبدیل غذایی، بازده پروتئین، چربی و فیبر لاشه تاثیر معنی دار نداشت (۰۵/۰ > P). سطوح مختلف انرژی جیره به تنهایی تاثیر معنی دار بر شاخصهای رشد وتغذیه ای نداشت (۰۵/۰ > P) ولی بر میزان بازماندگی و ترکیبات لاشه تاثیر معنی دار داشت (۰۵/۰< P). همچنین بیشترین افزایش وزن ( ۱.۵۳±۴۳/۴۶) در جیره غذایی پروتئین ۶۰ درصد و انرژی ۲۴ کیلوژول بر گرم اما با بازماندگی پایین، بالاترین میانگین بازماندگی ( ۴۹/۸±۷۴/۹۰) در جیره غذایی پروتئین ۵۵ درصد و انرژی ۲۲ کیلوژول بر گرم، بهترین ضریب تبدیل غذایی و بازده پروتئین به ترتیب با مقادیر ۶۰/۰±۰۱/۳ و ۱۵/۰±۶۸/۰ در جیره غذایی پروتئین ۵۰ درصد و انرژی ۲۴ کیلوژول بر گرم بدست آمد. در نهایت با توجه به نتایج بدست آمده سطح پروتئین ۵۰ درصد و سطح انرژی ۲۲ کیلوژول برگرم غذا برای تامین نیازهای غذایی از نظر پروتئین و انرژی جیره این گونه در مرحله جوانی مناسب تشخیص داده شد.

کلیدواژه ها

صبیتی (Sparidentex hasta), نیازهای پروتئینی, شاخصهای رشد و تغذیه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.