استفاده از نانومتخلخل کوکوربیت (۶) اوریل به عنوان جاذبی جدید برای حذف رنگ های کنگورد و اریتروسین از اکوسیستمهای آبی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فنون دریایی، دوره: 16، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JMST-16-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 314
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش لرکی

Department of Marine Chemistry, Faculty of Marine Science & Marine Science Research Institute, Khorramshahr University of Marine Science and Technology, Khorramshahr, Iran

سید جعفر سقانژاد

bACECR-Production Technology Research Institute, Ahvaz, Iran

چکیده

در این تحقیق از نانو متخلخل های کوکوربیتوریل به عنوان جاذبی جدید برای حذف رنگ های آنیونی از جمله کنگورد و اریتروسین استفاده شد. در این پروژه جهت حذف رنگ های آنیونی از اکوسیستم های آبی، روش ناپیوسته به کار برده شد و به منظور دست یابی به حداکثر درصد حذف رنگ ها، اثر عواملی مانند میزان اسیدیته محیط، مقدار جاذب و زمان هم زدن نمونه آبی و جاذب مورد بررسی قرار گرفت و بهینه شد. در شرایط بهینه، مطالعه فرآیند جذب با استفاده از مدل های مختلف ایزوترم پیگیری شد و داده های حاصل، پیروی فرآیند جذب را با مدل لانگمویر نشان داد. حداکثر ظرفیت جاذب بر اساس این مدل برای رنگ کنگورد و اریتروسین به ترتیب برابر با mg g-۱ ۲/۱۲۸ و mg g-۱ ۹/۹۵ به دست آمد. در انتها از این روش پیشنهادی برای حذف رنگ های کنگورد و اریتروسین از نمونه های آب رودخانه های کارون و بهمن شیر و خلیج فارس استفاده شد و میزان حذف برای تمامی نمونه ها بیش از ۹۰ درصد به دست آمد.

کلیدواژه ها

Removal of dye, Cucurbit[۶]uril nonporous, Congo red, Erythrosine, Adsorbent

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.