تاثیر نور سرد و گرم لامپ های ال ای دی بر عملکرد تایپ کردن دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران: یک گزارش کوتاه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، دوره: 17، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_RUMS-17-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 192
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه عموزاده

دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی

سید ابولفضل ذاکریان

دانشگاه علوم پزشکی تهران

رضا اسکوئی

دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی

پوریا رضاسلطانی

دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی

صغری مشتاقی

دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی

مریم جمشیدزاد

دانشگاه علوم پزشکی ایلام

چکیده

چکیده زمینه و هدف: مردمان امروزی مدت زمان زیادی را در ساختمان هایی می گذرانند که در روز هم با نور مصنوعی روشن می شوند. لامپ های ال ای دی با مصرف انرژی کم، بازده زیاد یکی از منابع پر استفاده می باشد. با توجه به تاثیر دمای رنگ منابع روشنایی بر عملکرد انسان، در این مطالعه تاثیر نور لامپ های ال ای دی در دو دمای رنگ متفاوت بر عملکرد تایپ کردن دانشجویان مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی، ۲۴ دانشجو به روش غیر احتمالی (در دسترس) از دانشگاه های علوم پزشکی تهران شرکت کردند. هر فرد در محیط آزمایشگاه، دو بار زیر نور گرم و سرد قرار گرفت که در این مطالعه دمای رنگ (۳۰۰۰ و ۴۰۰۰ کلوین) بود، متنی را به صورت تصادفی تایپ کرد. از آزمون رتبه ای علامت دار ویلکاکسون جهت تجزیه و تحلیل داده های آماری استفاده شد. یافته ها: میانگین و انحراف معیار سرعت تایپ کردن در نور ال ای دی با نور سرد ۱۳/۳±۰۶/۲۵ و دقت تایپ کردن با درصد خطا ۵۳/۰±۴۵/۰ بود. نتایج سرعت بالاتر و دقت بیشتری را زیر نور سرد نشان داد (۰۰۲/۰p=). نتیجه گیری: نتایج نشان دهنده بهبود عملکرد تایپ کردن در دمای رنگ ۴۰۰۰ کلوین است. با توجه به این که لامپ های ال ای دی با نور سرد و دمای رنگ ۴۰۰۰ کلوین موجب افزایش سرعت و کاهش خطا نسبت به نور گرم و دمای رنگ ۳۰۰۰ کلوین شد، برای بهبود عملکرد توصیه می شود از لامپ ال ای دی با دمای رنگ بالاتر استفاده شود. واژه های کلیدی: دمای رنگ، لامپ های ال ای دی، نور سرد، نور گرم، تایپ کردن

کلیدواژه ها

Color temperature, LED lamps, Cool light, Warm light, Typing, دمای رنگ, لامپ های ال ای دی, نور سرد, نور گرم, تایپ کردن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.