تغییر بیان ژن TC۱ تحت تاثیر عصاره هیدروالکلی گیاه رازیانه در سرطان تیروئید القاء شده در موش سوری: یک مطالعه تجربی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، دوره: 18، شماره: 9
  • کد COI اختصاصی: JR_RUMS-18-9_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زکیه واحد

Damghan Branch, Islamic Azad University

خدیجه شاهرخ آبادی

Mashhad Branch, Islamic Azad University

چکیده

چکیده زمینه و هدف: سرطان تیروئید شایع ترین بدخیمی آندوکرین است که ۱ درصد تمام سرطان ها را تشکیل می دهد. یکی از ژن های موثر در سرطان تیروئید ژن TC۱ است. لذا هدف این تحقیق، تعیین تغییرات بیان ژن TC۱ تحت تاثیر عصاره هیدروالکلی گیاه رازیانه در موش سوری بود. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی عصاره هیدروالکلی گیاه رازیانه تهیه گردید، سپس غلظت های مورد نیاز برای مراحل آزمایش آماده و تست MTT بر روی سلول های BCPAP و L۹۲۹ انجام شد. همزمان، القاء تومور در موش های سوری انجام گردید. از بافت تیروئید نمونه برداری و سپس استخراج RNA و سنتز cDNA انجام شد. بررسی نتایج تغییرات بیان ژن با تکنیک RealTime و با استفاده از آزمونهای آماری t-test و ANOVA و آنالیز Tukey صورت گرفت. یافته ها: عصاره رازیانه بقاء و تکثیر سلول های سرطانی را کاهش داده است. کم ترین بقاء سلولی در غلظت ۲۰۰ میکروگرم دیده شد که این کاهش معنی دار است (۰۵/۰> p). هم چنین بیان ژن TC۱ در روز ۲۸ پس از القاء سرطان افزایش معنی دار و پس از تیمار با عصاره کاهش معنی دار داشته است (۰۵/۰> p). نتیجه گیری: طبق نتایج، بیان ژن TC۱ در بدخیمی های تیروئید افزایش نشان می دهد. بنابراین شاید بتوان از ژن TC۱ به تنهایی یا به صورت ترکیب با سایر ژن ها به عنوان مارکری برای تمایز بین نمونه های بدخیم و خوش خیم استفاده کرد. هم چنین تیمار با عصاره رازیانه باعث کاهش بیان ژن و نیز کاهش و افزایش تکثیر سلولی در رده های سلولی شده است. بنابراین شاید بتوان از عصاره رازیانه برای بهبود تکثیر سلولی و هم چنین مهار سلول های سرطانی بهره گرفت. واژه های کلیدی: پاپیلاری کارسینوما، ژن TC۱، رنگ سنجی MTT، رازیانه

کلیدواژه ها

Papillary carcinoma, TC۱ gene, MTT assay, Fennel, پاپیلاری کارسینوما, ژن TC۱, رنگ سنجی MTT, رازیانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.