بررسی وضعیت استرس، اضطراب، افسردگی و تاب آوری ناشی از شیوع بیماری کرونا (COVID-۱۹) در خانوارهای شهرستان انار در سال ۱۳۹۹: یک گزارش کوتاه
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 152
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-19-8_008
تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: تشخیص اختلالات روانی و تابآوری افراد در زمان شیوع بیماریها با هدف برنامه ریزی، امری لازم است. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین وضعیت استرس، اضطراب، افسردگی و تاب آوری افراد در زمان بیماری کوید-۱۹ انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه به صورت توصیفی بر روی ۴۵۳ خانوار شهر انار از توابع شهرستان رفسنجان انجام گردید. اطلاعات به صورت پرسشنامه و به روش مبتنی بر وب جمع آوری شد. داده ها با آزمون های آماری t مستقل و آزمون تعقیبی Tukey و ضریب همبستگی Spearman تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: به ترتیب (۷/۵۷ درصد) ۲۵۱، (۴/۵۱ درصد) ۲۳۳ و (۳/۵۷ درصد) ۲۶۰ نفر استرس، اضطراب و افسردگی داشتند. میانگین نمره تاب آوری ۱۸/۱۹±۵۵/۳۷ بود. بین نمره اضطراب با سطح تحصیلات، شغل و سن و بین افسردگی و شغل ارتباط معنی داری مشاهده شد.
نتیجه گیری: با توجه شیوع بالای اختلالات روانی و تاب آوری پایین در هنگام شیوع بیماری و پیامدهای ناشی از آن، مداخلات روان شناختی پیشنهاد می گردد.
واژههای کلیدی: ویروس کرونا، اضطراب، افسردگی، استرس، تابآوری
کلیدواژه ها:
Coronaviruses ، Anxiety ، Depression ، Stress ، Resilience
، ویروس کرونا ، اضطراب ، افسردگی ، استرس ، تاب آوری
نویسندگان
مصطفی نصیرزاده
Rafsanjan University of Medical Sciences
مریم آخوندی
Rafsanjan University of Medical Sciences
احمد جمالیزاده نوق
Rafsanjan University of Medical Sciences
سعید خرم نیا
Rafsanjan University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :