اپیدمیولوژی و راه کارهای مقابله با بیماری کرونا ویروس جدید (کووید-۱۹) (مروری روایی)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، دوره: 20، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_RUMS-20-5_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 399
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه دوست محمدی

دانشگاه علوم پزشکی یزد

عبدالله رحمانی

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

محسن رضائیان

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

چکیده

چکیده زمینه و هدف: در سی و یکم دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی، دولت چین چند مورد بیماری شبیه سرماخوردگی را به سازمان جهانی بهداشت گزارش نمود. در ششم ژانویه سال ۲۰۲۰ میلادی، مقامات چین تعداد موارد مشکوک بیماری را شصت نفر اعلام کرده که حال هفت نفر آنها خیلی وخیم گزارش گردید. در نهم ژانویه، مرکز کنترل و پیش گیری از بیمار ی های چین، توالی ژنوم ویروس عامل بیماری را مشخص و در اختیار دانش مندان جهان قرار داد. در تاریخ یازدهم فوریه، این بیماری توسط سازمان جهانی بهداشت novel coronavirus disease (COVID-۱۹) نامیده شد، که توسط ویروس severe acute respiratory syndrome coronavirus ۲ (SARS-CoV-۲) ایجاد می گردد. کرونا ویروس دسته ای از ویروس هایی هستند که باعث آسیب به قسمت های مختلف دستگاه تنفسی می شوند. علی رغم تمام تلاش های به عمل آمده، در زمان نگارش این مقاله تعداد جهانی رسمی افراد مبتلاء به این بیماری از صد و دو میلیون نفر و تعداد قربانیان آن از دو میلیون و دویست هزار نفر فراتر رفته است. میزان کشندگی (Case fatality rate) بیماری کرونا ویروس جدید در بین کشورهای جهان از ۰۸/۰ درصد تا ۸/۱۰ درصد متغیر بوده است، اما خوشبختانه تعداد مبتلایانی که بهبود یافته اند بسیار امیدوار کننده است و بیش از ۶۶ میلیون نفر از مبتلایان بهبود پیدا کرده اند. نظر به اهمیت شایان توجه این بیماری و گسترش فزاینده آن در دنیا، هدف از نگارش مقاله حاضر، مرور مهم ترین شواهد علمی است که تا کنون، پیرامون اپیدمیولوژی این بیماری و برخی راه کارهای مقابله با آن منتشر شده است. واژه های کلیدی: کووید ۱۹، اپیدمیولوژی، کنترل، پیش گیری

کلیدواژه ها

Covid-۱۹, Epidemiology, Control, Prevention, کووید ۱۹, اپیدمیولوژی, کنترل, پیش گیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.