بررسی سیاست های کاهش پدیده شلاقی در زنجیره های تامین صنایع دفاعی کشور بر مبنای روش پویایی سیستم
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: فصلنامه سیاست دفاعی، دوره: 31، شماره: 120
- کد COI اختصاصی: JR_JIHU-31-120_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 303
نویسندگان
دانشجوی دکتری، گروه مدیریت، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
استادیار گروه مدیریت صنعتی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
استادیار گروه مدیریت صنعتی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
استادیار گروه مدیریت بازرگانی، واحد بناب، دانشگاه آزاد اسلامی، بناب، ایران
چکیده
از آنجا که پدیده شلاقی عاملی اثرگذار و تعیین کننده در زنجیره های تامین می باشد؛ بنابراین، سعی بر آن است که با کنترل و تقلیل آن، عملکرد صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران ارتقا داده شود. تحقیق حاضر، سعی دارد رویکردی را جهت بهبود عملکرد زنجیره های تامین به دست آورد. بدین منظور ابتدا تاثیر پدیده شلاقی بر روی زنجیره های تامین چندمحصولی، چندمرحله ای و چندسطحی بر اساس سری های زمانی کمی شده، و مدلی ریاضی برای آن به دست آمده است. علاوه بر آن، پارامترهای مهم و موثر دیگر مانند مقدار ذخیره خالص هدف، مورد مطالعه قرار گرفته اند. همچنین تاثیر پدیده شلاقی بر روی زنجیره های تامین به کمک شبیه سازی و با نگرش سری های زمانی بر اساس الگوریتم های مناسب، به دست آمد. جهت اعتبارسنجی یافته ها، نتایج با یک مطالعه موردی مقایسه گشته است. همچنین اثر پدیده شلاقی بر روی مطالعه موردی موجود، به کمک نرم افزار بهینه ساز، بهینه شده و درنتیجه معلوم می گردد که استفاده از مدل سری زمانی به عنوان الگوی تقاضا و روزانه کردن بازرسی موجودی توزیع کنندگان و حمل محصول به صورت روزانه برای تکمیل موجودی آن ها، باعث کاهش مناسب اثر شلاقی در صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران می گردد. به علاوه مشخص شد که روزانه کردن بازرسی موجودی توزیع کنندگان و حمل محصول به صورت روزانه برای تکمیل موجودی آن ها اثرات مطلوبی به دنبال خواهد داشت.کلیدواژه ها
زنجیره تامین, صنایع دفاعی, اثر شلاقی, سری های زمانی, شبیه سازیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.