تحلیل آثار تورمی اصلاح قیمت حامل های انرژی در مبحث هدفمندی یارانه ها با رویکرد مدیریت اقتصاد

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی
  • کد COI اختصاصی: ICOGPP01_651
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2061
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهشید عزیزی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی سیستمهای اقتصادی

شهاب کاظمی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی سیستمهای اقتصادی،

طاهره علی حیدری بیوکی

کارشناس مرکز پژوهش بانک توسعه صادرات ایران و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

یارانه ها از جمله ابزارهای اقتصادی دولت ها هستند که به واسطه آنها امکان دخالت در بازار ها فراهم می آید. این ابزار با تاثیرگذاری برقیمتهای نسبی در اقتصاد، می تواند بر تخصیص منابع تاثیر گذارد. نابراین، جای تعجب نیست که یکی از بحث های معمول در خصوص یارانه ها، بحث پیرامون حجم یارانه ها، دوره و نحوه پرداخت آنها باشد. در این راستا یارانه حامل های انرژی به عنوان قسمت مهمی از سهم مصرفجامه حائز اهمیت می باشد. هدف اصلی از توزیع یارانه دولتی، کمک به اقشار مستضعف جامعه است؛ که از جمله مهمترین اهداف می توان به حمایت از اقشار محروم، کاهش فاصله طبقاتی، ایجاد بهبود در توزیع درآمدها، افزایش رفاهعمومی، کمک به تخصیص بهینه منابع کمیاب و کمک به ایجاد شرایط ثبات اقتصادی از طریق تثبیت قیمتها اشاره نمود. در این مقاله با مطالعه ادبیات موضوع، متغییرهای این موضوع شناسایی شد و در قالب روش پویایی شناسی سیستمی بهبررسی اثرات تورمی ناشی از حذف یارانه حامل های انرژی می پردازد. نتایج این بررسی نشان می دهد که حذف یارانه حامل های انرژی می تواند باعث ایجاد تورم در جامعه گردد که با ارائه یک برنامه ریزی دقیق و مدیریت پویا با دید جامع و سیستمی که در آن برای همه اجزا با یکدیگر ارتباط قائل است، می توان ابزاری برای مسئولین دولتی ایجاد نمود تا بتوانند با بهره گیری از این ابزار و روش، افق برنامه ای منظمی برای امر یارانه ها در مبحث قیمت های حامل های انرژیایجاد نمایند تا بازخورد های منفی و مخربی همانند تورم را به حداقل برسانند

کلیدواژه ها

حامل های انرژی- هدفمندی یارانه ها- توسعه اقتصادی- روش پویایی شناسی سیستم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.