مقایسه اضطراب مرگ و شادکامی پرستاران شاغل در بخش کرونا با پرستاران شاغل در سایر بخش ها در مراکز آموزشی درمانی شهر شیراز در سال ۱۳۹۹

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا، دوره: 30، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_NMJ-30-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 142
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسانه پروین

School of Nursing and Midwifery, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

عفت صادقیان

Chronic Diseases (Home Care) Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

لیلی تاپاک

Department of Biostatistics and Epidemiology, School of Public Health, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

فرشید شمسایی

Behavioral Disorders and Substance Abuse Research Center, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

چکیده

سابقه و هدف: این مطالعه با هدف مقایسه اضطراب مرگ و شادکامی در پرستاران شاغل در بخش کرونا با پرستاران شاغل در سایر بخش ها در مراکز آموزشی درمانی شهر شیراز در سال ۱۳۹۹ انجام شد. مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی-مقطعی است. نمونه پژوهش ۱۵۵ نفر از پرستاران شاغل در بخش های کرونا و ۱۵۵ نفر از پرستاران شاغل در سایر بخش ها ی مراکز آموزشی درمانی شهر شیراز بودند که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی و متناسب با تعداد پرستاران در هر مرکز آموزشی درمانی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه سه قسمتی (اطلاعات دموگرافیک، شادکامی آکسفورد، اضطراب مرگ تمپلر) بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۶ تجزیه وتحلیل شد. از روش های آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. یافته ها: میانگین نمرات اضطراب مرگ در پرستاران بخش کرونا و سایر بخش ها به ترتیب ۳.۰۶ ± ۸.۳۴ و ۳.۳۸ ± ۷.۱۵ بود. بین میانگین نمرات اضطراب مرگ پرستاران در دو گروه از نظر آماری تفاوت معناداری وجود داشت (۰.۰۵ > p). میانگین نمرات شادکامی در پرستاران بخش کرونا و سایر بخش ها به ترتیب ۱۱.۱۴ ± ۳۹.۷۷ و ۱۰.۳۸ ± ۴۵.۴۳ بود. بین میانگین نمرات شادکامی پرستاران در دو گروه از نظر آماری تفاوت معناداری وجود داشت (۰.۰۵ > p). همچنین بین اضطراب مرگ و شادکامی رابطه معکوسی وجود داشت (۰.۰۰۱> p، ۰.۴۸۲-=r). نتیجه گیری: پیشنهاد می شود در موقعیت های بحرانی مانند پاندمی کووید ۱۹، سلامت روانی پرستاران بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

COVID-۱۹, Death Anxiety, Happiness, Nursing, اضطراب مرگ, پرستاری, شادکامی, کووید-۱۹

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.