ارتباط بین جو اخلاقی و دیسترس اخلاقی با دل بستگی شغلی پرستاران شاغل در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی استان همدان در سال ۱۳۹۹

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا، دوره: 30، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_NMJ-30-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا اسلامی پناه

Nahavand Paramedical Faculty, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

محمد ترابی

Malayer School of Nursing, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

فریبا برهانی

Medical Ethics and Law Research Center, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran

عباس عباس زاده

Medical Ethics and Law Research Center, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran

افشین خزایی

Faculty of Nursing and Midwifery, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مریم دهقانی

Nahavand Paramedical Faculty, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran

چکیده

سابقه و هدف: امروزه به علت گسترش علوم و فناوری و رویارویی با مسائل اخلاقی گوناگون، پرستاران دیسترس اخلاقی بیشتری را تجربه می کنند. همچنین چارچوب رفتاری پرستاران و کیفیت خدمات ارائه شده به بیماران تحت تاثیر جو اخلاقی بیمارستانی است. دیسترس اخلاقی و جو اخلاقی حاکم بر بیمارستان بر دل بستگی شغلی پرستاران تاثیر دارد. این پژوهش با هدف بررسی ارتباط بین جو اخلاقی و دیسترس اخلاقی با دل بستگی شغلی پرستاران شاغل در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی استان همدان انجام شد. مواد و روش ها: این پژوهش توصیفی-همبستگی روی ۱۴۰ نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل فرم اطلاعات دموگرافیک، پرسش نامه جو اخلاقی بیمارستانی Olson (HECS)، دیسترس اخلاقی اصلاح شده (MDS-R) و دل بستگی شغلی Kanungo بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS نسخه ۲۳ تجزیه وتحلیل شد. یافته ها: میانگین نمره شدت دیسترس ۱.۲۵±۳.۸۱ و تکرار دیسترس اخلاقی ۱.۳±۲.۶ بود. میانگین نمره جو اخلاقی ۱.۶۸ ± ۳.۹۱ و دل بستگی شغلی ۱.۱±۳.۳۱ به دست آمد. بین جو اخلاقی حاکم در بیمارستان و دل بستگی شغلی پرستاران رابطه معنادار مثبتی یافت شد (۰.۰۰۱> P ،۰.۴۱=r). بین شدت دیسترس اخلاقی پرستاران و دل بستگی شغلی آن ها رابطه معنادار منفی وجود داشت (۰.۰۳= P،۰.۳۶-=r). نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش حاضر، می توان گفت که کاهش دیسترس اخلاقی و بهبود جو اخلاقی بیمارستان نقش مهمی در بهبود دل بستگی شغلی پرستاران دارد.

کلیدواژه ها

Job Involvement, Moral Climate, Moral Distress, Nurse, پرستار, جو اخلاقی, دل بستگی شغلی, دیسترس اخلاقی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.