طراحی ماده جاذب راداری با استفاده از محیط های ناهمسانگرد و مهندسی زاویه بروستر

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه دریا فنون، دوره: 9، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJMT-9-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 167
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدباقر نوربخش

دانشجوی دکتری مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت ایران

علی عبدالعالی

دانشیار مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

پوشش های جاذب راداری یکی از فناوری های کلیدی در زمینه کاهش سطح مقطع راداری و در نتیجه رادارگریزی سامانه های دریایی و هوایی می باشند. در این مقاله با بررسی خواص زاویه بروستر در انواع ساختارهای شامل محیط های پیچیده الکترومغناطیسی نشان داده شد که چکونه می توان با استفاده از این مفهوم و مهندسی زاویه بروستر، به جاذب های فوق پهن باند دست یافت. همچنین نشان داده شد که چگونه می توان به طراحی جاذب های چند بانده با پایداری زاویه ای بالا با استفاده از مواد ناهمسانگرد پرداخت. در نهایت با استفاده از روش بهینه سازی الگوریتم ژنتیک دو نوع جاذب کاربردی با حداقل ضخامت و در باندهای فرکانسی و محدوده زاویه ای مورد نظر طراحی شده و میزان جذب آن مورد ارزیابی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

مواد جاذب راداری, پوشش های بدون انعکاس, کاهش سطح مقطع راداری, الگوریتم ژنتیک, محیط های پیچیده الکترومغناطیسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.