بررسی میزان کیفیت زندگی جنسی در زنان میانسال: یک مطالعه مقطعی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین همایش سالیانه دانشگاه علوم پزشکی سمنان
- کد COI اختصاصی: CSUMSMED07_281
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 355
نویسندگان
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده
مقدمه و هدف: کیفیت زندگی جنسی یکی از موضوعات کلیدی حوزه سلامت جنسی و باروری است که تحت تاثیر عواملجسمی، روحی و روانی است. میانسالی به علت تغییرات هورمونی و آناتومیکی، فیزیولوژیکی و روانی می تواند با مشکلاتجنسی همراه باشد که ب ر کیفیت زندگی جنسی موثر باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی کیفیت زندگی جنسی زنان دردوران میانسالی انجام شد.مواد و روش ها : پژوهش حاضر به صورت مقطعی و بر روی ۱۰۰ نفر از زنان میانسال ۴۰ تا ۶۰ ساله مراجعه کننده به مراکزمنتخب دانشگاه شهید بهشتی تهران که به صورت در دسترس انتخاب شدند، انجام شد و با استفاده از پرسشنامه هایمشخصات دموگرافیک و کیفیت زندگی جنسی زنان (SQOL-F) مورد ارزیابی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها بااستفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی و نرم افزار spss انجام شد.یافته ها : نتایج مطالعه نشان داد که ۱۷ درصد از این زنان کیفیت زندگی جنسی ضعیف و ۷۴ درصد با کیفیت زندگیمتوسط و ۹ درصد نمره متوسط خوب داشتند. یافته ها نشان داد مجموع امتیازات کیفیت زندگی جنسی در دوران میانسالیبه صورت معنادار کاهش می یابد (P < ۰ / ۰۰۱).نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر به نظر می رسد کیفیت زندگی جنسی در زنان میانسال پایین بوده و با توجهبه اینکه کیفیت زندگی جنسی سهم منحصر به فرد در روابط زوجین دارد، مشاوره صحیح جهت تطابق بهتر جسمی و روانیبا تغییرات دوران میانسالی که به عنوان دوران طلایی زندگی فرد یاد می شود، ضروری است.کلیدواژه ها
کیفیت زندگی جنسی، زنان، میانسالیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.