بررسی اختلالات صدا در بیماران مبتلا به ویروس کرونا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین همایش سالیانه دانشگاه علوم پزشکی سمنان
  • کد COI اختصاصی: CSUMSMED07_250
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 256
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی سلیمان دهکردی

گروه گفتاردرمانی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

سارا عابدینی

گروه گفتاردرمانی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: اختلال صدا با تولید غیرطبیعی و یا ب یکیفیت صدا، زیر و بمی یا بلندی نامناسب نسبت به سن وجنس فرد تعریف میشود. علت اصلی اختلال صدا می تواند ارگانیک یا عملکردی باشد. اختلالات صدای ارگانیک ناشی از تغییرات مورفولوژیکی اکتسابیتارهای صوتی (مانند کیست، ندول و...) حنجره است. با این حال، یک اختلال عملکردی صدا زمانی رخ می دهد که کیفیت صدا در غیابعوامل آناتومیک بدتر می شود. دیسفونی عملکردی یک بیماری چند عاملی است. یکی از دلایل آن می تواند عفونت های ویروسی حادتنفسی باشد. ویروس کرونا برای اولین بار در چین شیوع پیدا کرد و در سراسر جهان گسترش یافت. این بیماری تاثیرات متنوعی برقسمت های مختلف بدن دارد که یکی از تاثیرات آن بر حنجره و به دنبال آن تغییر در ویژگی های صوتی افراد است. هدف از این مطالعهبررسی مشکلات صوتی در بیماران مبتلا به ویروس کرونا می باشد.مواد و روش ها : این مطالعه به صورت مروری و در نتیجه جستجو در پایگاه اطلاعاتی داده Google scholar, Scopus, PubMed, and Web of Science انجام شد.یافته ها : مطالعات نشان می دهند که بیمارا ن از سوزش،خشکی،گرفتگی،دردو خارش مجرای صوتی و خستگی صوتی پس از مدتکوتاهی صحبت کردن شکایت دارند و نسبت به افراد سالم مشکلات صوتی بیشتری را تجربه می کنند.در ارزیابی های ادراکی صدا تفاوتمعناداری در خشونت صدا، نفس آلودگی وضعف نسبت به افراد سالم را نشان دادند.تحقیقات نشان می دهند که مشکلات صوتی تنها مربوطبه دوران ابتلا به بیماری نمی باشد و می تواند پس از بهبودی بیمار نیز ادامه داشته باشند.از طرفی برخی عوامل مانند اکسیژن درمانی حینبیماری ریسک باقی ماندن اختلالات صوتی را افزایش می دهند.نتیجه گیری: به صورت کلی ابتلا به بیماری کووید باعث افزایش قابل توجه اختلالات صدا در افراد مبتلا شده است که در برخی افراداین مشکلات پس از بیماری بهبودی یافته و در برخی دیگر ریسک باقی ماندن این اختلالات وجود دارد در این میان اهمیت نقش آسیبشناس گفتار و زبان را در کنار سایر درمان های پزشکی جهت پیگیری و کمک به درمان این اختلالات نشان می دهد.

کلیدواژه ها

کووید- ۱۹ ،اختلالات صوتی،آسیب شناس گفتار و زبان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.