بررسی تاثیر طب فشاری بر کیفیت خواب دانشجویان پرستاری در مرحله کارآموزی در عرصه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین همایش سالیانه دانشگاه علوم پزشکی سمنان
  • کد COI اختصاصی: CSUMSMED07_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا طباطبایی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایرا ن

حسن بابامحمدی

مرکز تحقیقات مراقبتهای پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران

راهب قربانی

مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: دوره کارآموزی در عرصه مستلزم داشتن شیفت های در گردش بویژه شیفت شب میباشد. شیفت شب با تغییراتیدر الگوی خواب همراه است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر طب فشاری بر کیفیت خواب دانشجویان پرستاری کارورز انجام شد.مواد و روش ها : در یک مطالعه کارآزمایی بالینی ۱۲۳ دانشجوی پرستاری در سال ۱۳۹۹ بررسی شدند. تخصیص نمونه ها درسه گروه طب فشاری، پلاسبو، و کنترل به صورت تصادفی انجام شد. جهت انجام طب فشاری، مچبند سیباند به مدت یک ماه قبلاز خواب روی مچ دو دست دانشجویان در نقطه شنمن بسته شد. در گروه پلاسبوی طب فشاری از نقطه کاذب استفاده شد. درگروه کنترل مداخله خاصی اعمال نشد. داده ها با استفاده از دو پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و کیفیت خواب پیتزبورگ جمع آوریشد که در ابتدای مطالعه توسط دانشجویان تکمیل شد. در ۱۰ و ۲۰ روز بعد و روز پایانی بعد از مداخله، پرسشنامه کیفیت خوابپیتزبورگ مجددا توسط دانشجویان سه گروه تکمیل شد.یافته ها : نتایج آزمون آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد که میانگین نمره کیفیت خواب دانشجویان در گروه طب فشاریدر زمانهای مورد بررسی تفاوت معنیدار داشت (۰۰۱ / ۰ > P). در گروه پلاسبو، میانگین کیفیت خواب انتهای مداخله به طورمعنی داری از قبل از مداخله و نیز ده روز پس از مداخله کمتر بود (۰۰۱ / ۰ > P). در گروه کنترل، میانگین نمره کیفیت خوابدانشجویان در زما نهای مورد بررسی تفاوت معنی داری نداشت (۰۹۴ / ۰ = P). در مقایسه بین گروه ها با استفاده از مقایسه چندگانهبن فرونی، میانگین نمره کیفیت خواب گروه طب فشاری در ده و بیست روز پس از مداخله و انتهای مداخله به طور معنی داری ازگروه پلاسبو و کنترل کمتر بود.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که طب فشاری در بهبود کیفیت خواب دانشجویان موثر بوده است، لذا میتوان استفادهاز طب فشاری را جهت بهبود کیفیت خواب دانشجویان پرستاری در مرحله کارورزی در عرصه پیشنهاد نمود .

کلیدواژه ها

طب فشاری، نقطه شن من، کیفیت خواب، دانشجویان پرستاری، کارآموزی درعرص

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.