تازه های درمان و مراقبت در آریتمی های خطرناک قلبی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین همایش سالیانه دانشگاه علوم پزشکی سمنان
- کد COI اختصاصی: CSUMSMED07_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 638
نویسندگان
گروه پرستاری مراقبت ویژه، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
گروه پرستاری مراقبت ویژه، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
چکیده
مقدمه و هدف: آریتمی ها مبحث فوق العاده مهمی در EKG و مراقبت پرستاری در بخش CCU میباشند، زیرا می توانند سبببروز تغییرات همودینامیک شدیدی شوند و علت اصلی مرگ و میر بیماران در بخش CCU می باشند. بنابراین لازم است کهپرستاران بخش CCU انواع آریتمی ها، تغییرات EKG ، علت، درمان دارویی و غیردارویی، و مراقبت پرستاری از بیماران مبتلاآریتمی ها را بدانند. داروهای ضدآریتمی متعددی در پیشگیری و درمان آریتمی ها استفاده می شوند. این داروها نقش مهمی را درکاهش شیوع مرگ ناگهانی دارند، لذا باید پرستاران این داروها و نحوه استفاده آنها را بشناسند.مواد و روش ها : مطالب جهت ارائه بر اساس آخرین منابع مربوطه تهیه شده است. نویسندگان این مقاله آمادگی دارند تا تازه هایدرمان و مراقبت در آریتمی های خطرناک قلبی را در قالب یک کارگاه در هفتمین همایش سالیانه پژوهشی دانشگاه علوم پزشکیاستان سمنان به صورت ارائه نمایند تا بدین ترتیب دانشجویان را با آخرین یافته در این زمینه آشنا نموده و دانش تئوری ومهارتهای عملی آنها در این زمینه افزایش دهند .یافته ها : آریتمی های بطنی از یک کانون نابجا در زیر گره AV و یا از عضله بطن منشاء می گیرند. آریتمی های بطنی، عموماخطرنا کتر و تهدیدکننده تر از آریتمی های دهلیزی یا جانکشنال می باشند، زیرا آریتمی های بطنی غالبا همراه با بیماریهای قلبیمیباشند. همچنین آریتمی های بطنی معمولا سبب اختلالات همودینامیک بیشتری (مانند کاهش BP ، نارسایی قلبی، و شوک)می شوند. شایع ترین آریتمی های بطنی شامل موارد زیر می باشد: ۱ - کمپلکس زودرس بطنی (PVC) ۲ - ریتم ایدیوونتریکولار(ریتم خوبخودی بطنی) ۳ - تاکی کاردی بطنی (VT) ۴ - فلاتر بطنی ۵ - فیبریلاسیون بطنی (VF) ۶ - آسیستول بطنینتیجه گیری: از آنجایی که آریتمی های خطرناک قلبی یکی از فوریت های مهم پزشکی و اورژانس های قلبی می باشند و برای دانشجویانگروه علوم پزشکی ضروری است که با آخرین اقدامات درمانی و مراقبتی در این زمینه آشنایی یابند تا دانش تئوری و مهارتهایعملی خود در این زمینه ارتقاء داده و تقویت نمایند.کلیدواژه ها
ریتم قلب، آریتمی، آریتمی های خطرناک قلبی، ایست قلبی ریوی، الکتروشوکاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.