بررسی اثر تغییر وضعیت بیمار بر نتایج گاز های خون شریانی در بیماران مبتلا به کوید ۱۹ و تحت تهویه مکانیکی بستری در بخش های مراقبت ویژه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین همایش سالیانه دانشگاه علوم پزشکی سمنان
  • کد COI اختصاصی: CSUMSMED07_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه تات حصاری

دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، سمنان، ایرا ن

نیما پوردروگر

دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، سمنان، ایرا ن

چکیده

مقدمه و هدف: هیپوکسمی یکی از مشکلات عمده ، شایع و بسیار خطرناک در بیماران بستری در بخش های ویژه است .تغییر وضیعت می تواند با هدایت خون به قسمت های مخلف ریه باعث تناسب یا عدم تناسب تهویه در پرفیوژن و نهایتاتغییر در اکسیژناسیون گردد. یکی از مراقبت های مهم پرستاری توجه به تغییر وضعیت بیمار در بخش های مراقبت ویژهمی باشد ،در این راستا این مطالعه با هدف شناسایی وضعیت مناسب در بهبود اکسیژناسیون و نتایج گازهای خون شریانی می باشد.مواد و روش ها: مطالعه حاضر ،مطالعه مروری یک پارچه از داده های مشاهده شده که با روش برم صورت گرفته است.برای این منظور مطالعاتی که در رابطه با این مقاله پژوهشی بوده چه فارسی چه انگلیسی نگارش شده و متن آن در دسترساست و مطالعات بدون منبع از مطالعه حذف شده است با جستو جو در پایگاه های اینترنتی اطلاعات پرستاری : iranmedex ، sid medline ، scholar و ... با کلید واژه های وضعیت بیمار ، بخش ویژه ، وضعیت بدن تهویه مکانیکی جستوجو شد.یافته ها: مطالعه حاضر گویای این مهم است که ۱) مهارت در تغییر وضعیت بیمار ۲) داشتن مطالعه و آگاهی از وضعیتمناسب در موارد مختلف بیماری ۳) برگزار ی کلاس ها و پمفلت ها ی اموزشی ویژه پرستاری در رابطه با وضعیت مناسببدن در بیماران بستری در بخش ویژه ۴) مهارت در نمونه گیری از بیمار و صحت نتایج آزمایش ۵) داشتن دانش کافی درتفسیر نتایج آزمایشگاهی گاز های خون شریانی ۶) نحوه صحیح قرار گیر ی سر بیمار علاوه بر تغییر وضعیت بدن که بربهبود تهویه موثر و نتایج گاز ها ی خونی بیمار و بهبود هر چه سریع تر بیمار در بخش مراقب ها ی ویژه موثر است.

کلیدواژه ها

مراقبت ویژه ، تهویه مکانیکی ، گاز خون شریانی ، وضعیت بدن، تغییر وضعیت ، بخش ویژه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.