طراحی الگوی آسیب شناسی روش تربیتی عادت از منظر قرآن و احادیث براساس نظریه داده بنیاد

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه آموزه های تربیتی در قرآن و حدیث، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IUED-7-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یعقوب زارع

Member of faculty of Payame Noor University Yasouj

محمد رضا سرمدی

faculty member. educational sines field, payam noor university. Iran.

زهره اسماعیلی

faculty member. educational sinces field . payam noor university.Iran.

طیبه صفایی

, Assistant Professor of Educational Sciences, PNU University

چکیده

هدف این پژوهش شناسایی الگوی آسیب شناسی روش تربیتی عادت از منظر قرآن و احادیث بود. در راستای دستیابی به این هدف یک سوال کلی طراحی شد.این تحقیق از نوع پژوهش های کیفی است که با استفاده از نظریه داده بنیاد انجام شده است. شیوه گردآوری داده ها با توجه به قلمروی موضوعی تحقیق با جمع آوری، بررسی و مطالعه آیات و احادیث صورت گرفت. نمونه گیری به صورت نظری انجام شد. سپس داده ها در طی سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری وکدگذاری انتخابی تحلیل گردید. مواد و محتوای این پژوهش آیات و احادیثی بوده که از حیث سند معتبر است.در این مقاله با مبنا قرار دادن دیدگاه اسلام درباره روش تربیتی عادت، در پاسخ به هدف تحقیق، الگوی آسیب شناسی روش تربیتی عادت از منظر قرآن و احادیث با استفاده از روش داده بنیاد استخراج شد. یافته های پژوهش نشان داد که الگوی آسیب شناسی روش تربیتی عادت از منظر قرآن و احادیث از دو جنبه آسیب زا و مطلوب قابل پیگیری است که جنبه آسیب زای بر شکل گیری گفتار و رفتارهای سطحی و خشک، ایستایی و رکود، عمومی شدن و یکنواختی همراه با کاهش توجه، سلب استقلال و آزادی و توقف فرایندهای اندیشه ورزی تاکید دارد و همچنین جنبه مطلوب؛ آگاهانه بودن گفتار و اعمال، شکل گیری عادات و اخلاق پسندیده، صرفه جویی در زمان یادگیری، آسان شدن انجام فعالیت های روزمره، تکرار و تمرین همراه با توجه و خودکاری و نظم هماهنگ مابین فعالیت های روانی و عضوی مدنظر قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

pathology, educational method, habituation, grounded theory

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.