تاثیر تلفیقی اتمسفر تغییر یافته، دما و بسته بندی برخوصیات کیفی میوه خرمای رقم سایر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله تحقیقات مهندسی صنایع غذایی، دوره: 19، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_FOODER-19-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 226
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهار راد

موسسه تحقیقات علوم باغبانی، پیوهشکده خرما و میوه های گرمسیری

مسعود لطیفیان

موسسه تحقیقات ug,l fhyfhkd

احمد مستعان

موسسه تحقییقات علوم باغبانی، پیوهشکده خرما و میوه های گرمسیری

سارا احمدی زاده

موسسه تحقیقات علوم باغبانی، پیوهشکده خرما و میوه های گرمسیری

چکیده

میوه خرما با گاز متیل بروماید ضدعفونی می شود که این کار از نظر قوانین بین المللی محدودیت دارد. در این پژوهش اثرهای تلفیقی اتمسفر تغییر یافته، حرارت و بسته بندی برای جایگزینی متیل بروماید با عاملی دیگر بررسی شد. تیمارهای اتمسفری با ترکیب ۷۰، ۸۰ و ۹۰ درصد دی اکسید کربن و ۹۰ درصد نیتروژن اجرا شد. بسته های تیمار دی اکسیدکربن در دمای ۳۵، ۴۰ و ۴۵ درجه سلسیوس و تیمار نیتروژن در دمای ۴۰ و ۴۵ درجه سلسیوس به مدت ۲۴ و ۴۸ ساعت قرار داده شدند. صفات شامل pH، قند کل، رطوبت نسبی، درصد مواد جامد انحلال پذیر و آلودگی میوه اندازه گیری شد. نتایج بررسی ها نشان داد که بین تیمارها از نظر میانگین آلودگی در سطح احتمال (۱ درصد) و قند کل، pH و درصد کل مواد جامد انحلال پذیر در سطح (۵ درصد) تفاوت معنی دار وجود دارد. بیشترین مقدار قند کل در شرایط حداقل اکسیژن یعنی غلظت ۹۰ درصد نیتروژن و دی اکسید کربن بود. بیشترین مقدار pH در بالاترین غلظت دی اکسید کربن و دما ثبت شد. در تیمارهای دی اکسید کربن با غلظت ۹۰ درصد و دماهای ۴۰ و ۴۵ درجه سلسیوس، دی اکسید کربن با غلظت ۸۰ درصد و دمای ۴۵ درجه سلسیوس و نیتروژن با غلظت ۹۰ درصد و دمای ۴۵ درجه سلسیوس کنترل آفت ۱۰۰ درصد بود. این پژوهش نشان داد که بسته بندی میوه های خرما با پلی اتیلن و تیمارهای با (CO۲۹۰ درصد O۲+ ۵ درصد) و (N۲۹۰ درصد O۲+ ۵ درصد) در دمای ۴۵ درجه سلسیوس به مدت ۲۴ ساعت برای ضدعفونی کردن خرما مناسب است.

کلیدواژه ها

پس از برداشت, شپشه دندانه دار, ضدعفونی کردن خرما, کنترل آفات, متیل برماید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.