تعیین شرایط مناسب نگهداری چغندرقند در سیلو و امکان استفاده از ترکیبات شیمیایی با هدف حفظ کیفیت اولیه چغندر
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: مجله تحقیقات مهندسی صنایع غذایی، دوره: 20، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_FOODER-20-1_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 358
نویسندگان
دکتری علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
گروه صنایع غذایی دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات
تحقیق و توسعه قند همدان
کارشناس ارشد صنایع غذایی. دانشگاه تبریز
چکیده
با توجه به اهمیت اقتصادی حفظ ویژگی های مطلوب چغندرقند در سیلو، به کارگیری راهکارهای مناسب به منظور افزایش مدت زمان نگهداری این محصول پس از برداشت ضروری به نظر می رسد. پژوهش حاضر در دو مرحله مجزا به بررسی راهکارهای عملیاتی افزایش مدت زمان نگهداری چغندرقند در سیلو پرداخته است. در مرحله اول، اثر دماهای مختلف ۴، ۱۲ و ۲۴ درجه سلسیوس و ۱۵، ۳۰ و ۴۰ روز نگهداری چغندرقند بر خصوصیات مختلف فیزیکوشیمیایی مانند میزان قند، شدت تنفس، و افت وزنی چغندر و در مرحله دوم، با کمک تیمارهای شیمیایی مختلف و استفاده از سطوح متفاوت کلرید کلسیم (۲، ۴ و ۶ درصد) و شیرآهک (۵، ۱۰ و ۱۵ درصد) و پاشش محلول آنها بر سطح چغندرقند، درصد قند، درجه خلوص، و شمارش کلی کپک و مخمر نمونه ها بررسی شده است. این پژوهش در قالب طرح کاملا تصادفی در ۳ تکرار اجرا و به منظور مقایسه میانگین یافته ها از نرم افزار minitab استفاده شد. یافته های حاصل از این تحقیق نشان می دهد اضافه کردن این دو ترکیب در تیماری با ۲ درصد کلرید کلسیم و ۵ درصد شیرآهک به منظور کنترل و حفظ ویژگی های کیفی نمونه های چغندرقند دارای بیشترین اثربخشی است.کلیدواژه ها
calcium chloride, Milk of Lime, respiration, sugar beetاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.