تغییر در رشد، تولید بتا-کاروتن و الگوی باند پروتئینی در ریزجلبک Dunaliella salina در حضور کلشیسین(اثر کلشیسین بر متابولیت ها و ویژگی های ریزجلبک دونالیلا سالینا)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فنون دریایی، دوره: 20، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JMST-20-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس علیرحیمی

Department of Agricultural Biotechnology, Faculty of Agriculture, Shahed University, Tehran, Iran.

علاءالدین کردنائیج

Department of Agricultural Biotechnology, Faculty of Agriculture, Shahed University, Tehran, Iran.

ایت الله رضایی

Department of Agricultural Biotechnology, Faculty of Agriculture, Shahed University, Tehran, Iran.

داریوش طالعی

Medicinal Plant Research Center, Shahed University, Tehran, Iran.

چکیده

با هدف بررسی تولید بتا-کاروتن، برخی صفات و الگوی باند پروتئینی در ریزجلبک D. salina در حضور کلشیسین پس از کشت ریزجلبک مورد نظر و ایجاد جمعیت مناسب، تیمار­های کلشیسین در قالب طرح تصادفی شامل غلظت­های ۰، ۰/۰۵، ۰/۱ و ۰/۲ درصد وزنی به حجمی کلشیسین اعمال شد. تغییرات حاصل در رشد و میزان بتاکاروتن، کلروفیل A، B و کل و کاروتنوئیدهای تولید شده توسط دستگاه اسپکتوفتومتر اندازه گیری شد. همچنین از الکتروفورز به روش SDS-PAGE با هدف بررسی الگوی باندهای پروتئینی استفاده گشت. نتایج نشان داد که غلظت­ های مختلف کلشیسین باعث تفاوت معنی دار در الگوی باندهای پروتئینی این جلبک در ۱۱ نمونه مورد بررسی نشد و تنها میزان تولید برخی پروتئین­ ها تحت تاثیر قرار گرفت. در حالی که این تیمار سبب ایجاد تفاوت میزان بتاکاروتن، کلروفیل A، B، کل، کاروتنوئید و رشد ریزجلبک شد. بتاکاروتن به عنوان مهم­ ترین متابولیت دونالیلا سالینا در تمام غلظت­ های کلشیسین افزایش داشت. با اعمال تیمار کلشیسین کاروتنوئید، کلروفیل A، B وکل افزایش یافت، در حالی که رشد کاهش  داشت. چنین نتیجه گیری می­ شود که اعمال تیمار کلشیسین سبب کاهش رشد و افزایش تولید بتاکاروتن، کلروفیل A B, و کل، کارتنوئیدها در دونالیلا می شود. در حالی که اثر معنی داری بر الگوی بیان پروتئین­ ها ندارد. پس استفاده از این ماده برای تولید بیش­تر بتاکاروتن مناسب خواهد بود.

کلیدواژه ها

Electrophoresis, Beta-Carotene, Dunaliella Salina, colchicine, metabolites

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.