ذخیره سازی گازطبیعی و هیدروژن راهکاری نوین برای بهینه سازی مصرف سوخت و بررسی تأثیر نانوفنّاوری در آن

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی
  • کد COI اختصاصی: ICOGPP01_424
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1309
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی وطنی

دانشیار دانشکده مهندسی شیمی، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران

میثم حبیبی

دانشجوی کارشناسی دانشکده مهندسی شیمی، پردیس دانشکده های فنی، دانشگ

هومن ضیائی حلیمه جانی

دانشجوی کارشناسی دانشکده مهندسی شیمی، پردیس دانشکده های فنی، دانشگ

سیدمرتضی صادق نژاد

دانشجوی کارشناسی دانشکده مهندسی شیمی، پردیس دانشکده های فنی، دانشگ

چکیده

امروزه ذخیر هسازی گاز طبیعی از لحاظ راهبردی نقش مهمی در برقراری توازن لازم بین عرضه و تقاضا در فصول مختلف سال داراست. که مهمترین مرحله از طرح ذخیره سازی گاز، مرحله ی امکان سنجی نام دارد. مطالعات لرزه نگاری سه بعدی، حفاری چاه های جدید و تعمیر چاه های موجود به منظور کنترل عدم نشت و بررسی توزیع تراوایی، مطالعات مخزن، تهیه طرح جامع توسعه مخزن و مطالعات مهندسی پایه و ... از مبانی اصلی آن هستند. نخستین گام در ایجاد یک مخزن ذخیره سازی گاز طبیعی، یافتن مخزنی با مشخصات مناسب از جمله پیوستگی و پوشش مناسب سنگ، حجم کافی مخزن، تراوایی قابل قبول و قابلیت مطلوب آن می باشد. تاثیرگذاری بیشتر در بازارهای جهانی انرژی، اجرای ب هموقع تعهدات بین المللی صادرات گاز کشورها و ملاحظات زیس تمحیطی و سیاسی از عوامل علاقه مندی به ذخیره سازی است. در این مقاله، با توجه به اهمیت نحوه ی ذخیره سازی گاز، این فرآیند در مورد هیدروژن و گاز طبیعی که از جمله پرکاربردترین گازها به شمار میروند، مورد بررسی قرار گرفته است. این بررسی از لحاظ کیفیت و نحوه ی عملکرد و مسائل زیست محیطی و اقتصادی و... به تفکیک در مورد هر یک صورت گرفته است. از اهم روشهای ذخیره سازی گاز طبیعی میتوان به روشهای ANG ،LPG ،LNG روش هیدرات گازی و اشاره نمود. روشهای فشرده سازی و مایع سازی و استفاده از جذب سطحی از جمله روشهای ذخیره سازی هیدروژن میباشند. همچنین باتوجه به کاربردهای گسترده نانوفناوری در این صنعت به اثرات و کاربردهای آندر ذخیرهسازی اشاره شده، که از جمله میتوان به کاربرد نانوفناوری در هیدراتهای گازی و استفاده از نانولوله های کربنی و نانورشته های کربنی اشاره نمود

کلیدواژه ها

ذخیره سازی، گاز طبیعی، هیدروژن ، نانو فنّاوری ،انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.