مقاله پژوهشی: الگوی راهبردی یکپارچه‎سازی ظرفیت‎های ملی در پشتیبانی از جنگ

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مطالعات دفاعی استراتژیک، دوره: 20، شماره: 90
  • کد COI اختصاصی: JR_SNDU-20-90_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامحسین رضایت

استادیار دانشگاه جامع امام حسین

عباس عصار

دانشجوی دکتری مدیریت دانش دانشگاه عالی دفاع ملی

سید علیرضا شیرازی

دانشجوی دکتری مدیریت دانش دانشگاه عالی دفاع ملی

داریوش نوروزی

دانشجوی دکتری علوم دفاعی راهبردی دانشگاه عالی دفاع ملی

عباس سعیدی

دانشجوی دکتری علوم دفاعی راهبردی دانشگاه عالی دفاع ملی

بهروز تسلیمی کار

دانشجوی دکتری علوم دفاعی راهبردی دانشگاه عالی دفاع ملی

کیوان شیخ الاسلام

دانشجوی دکتری علوم دفاعی راهبردی دانشگاه عالی دفاع ملی

چکیده

پشتیبانی از جنگ های آینده، مستلزم مدیریتی منسجم و کارآمد به ویژه در سطوح راهبردی کشور به منظور بهره برداری صحیح از همه ظرفیت‎های ملی است. بنابراین لازم است ابتدا ظرفیت‎های ملی جهت پشتیبانی از جنگ‎ها شناسائی شده و به منظور استفاده بهینه از این ظرفیت‎ها، بصورت یکپارچه‎سازی شده در اختیار نیروهای مسلح قرار گیرند. هدف اصلی تحقیق، دستیابی به الگوی راهبردی یکپارچه‎سازی ظرفیت‎های ملی در پشتیبانی از جنگ است که به لحاظ نوع، کاربردی - توسعه ای و به لحاظ روش، توصیفی - پیمایشی با رویکرد ترکیبی می باشد. روش گردآوری داده­ها میدانی و کتابخانه­ای و ابزار گردآوری داده­ها فیش­برداری، مصاحبه و پرسشنامه است. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران معادل ۱۹۶ نفر می‎باشد. تحلیل داده­ها با استفاده از روش­های آماری توصیفی صورت پذیرفته است. نهایتا مشخص گردید که، فرایند یکپارچه‎سازی ظرفیت‎های ملی می‎بایست در دو بعد شامل یکپارچه‎سازی ملی (از طریق شورای عالی پشتیبانی از جنگ) و یکپارچه‎سازی سازمانی (از طریق کمیته های برنامه‎ریزی و ستادهای پشتیبانی از جنگ) صورت می پذیرد. بعد یکپارچه‎سازی ملی شامل دو مولفه یکپارچه‎سازی خدمات سازمانها و یکپارچه‎سازی زیرساخت‎ها احصاء گردید و بعد یکپارچه‎سازی سازمانی نیز شامل دو مولفه ایجاد و یکپارچه سازی بانک جامع اطلاعات و مولفه یکپارچه‎سازی فرآیندها و فرموله کردن آن‎ها می‎باشد که منجر به ایجاد نظام یکپارچه ظرفیت‎های ملی می‎گردد.

کلیدواژه ها

الگوی راهبردی, پشتیبانی, یکپارچه‎سازی, ظرفیت‎های ملی, جنگ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.